Opera Consonance Isolde MKII: leverbaar met twee verschillende armen

Het Chinese audiobedrijf Opera Consonance heeft zijn Isolde-draaitafel herzien. Het nieuwe model heeft de naam Isolde MKII gekregen. De technische inzichten van het vorige model zijn meegenomen bij de bouw van het nieuwe model, maar volgens Opera Consonance is het uiteindelijke resultaat een nieuwe draaitafel. De koper kan kiezen uit een tweetal armen, afhankelijk van zijn voorkeur voor het te plaatsen element.

Opera Consonance Isolde MKII: complete draaitafel, alleen nog element uitkiezen

Het in China gevestigde Opera Consonance mikt met zijn Isolde-draaitafel duidelijk op Europese en Amerikaanse kopers. Isolde is immers de naam van een persoon in een opera van de Duitse componist Wagner. Wij vermoeden dat Isolde en Wagner in Azië minder bekend zijn dan in Europa en Amerika, maar dat weten we niet zeker.

De nieuwe Isolde MKII borduurt voort op de eerste Isolde maar heeft ook allerlei nieuwe technische inzichten aan boord. Volgens Opera Consonance is in essentie sprake van een nieuwe draaitafel. Het chassis is gemaakt van mulitplex dat is gemaakt van compacte houtsoorten met een hoog soortelijk gewicht. Schadelijke resonanties zouden geen kans krijgen. De aandrijving van het draaiplateau is verborgen en vindt plaats met een lage resonantie gelijkstroommotor.

Volgens Opera Consonance zijn lagering en demping zijn van een hoog niveau. De snelheidsnauwkeurigheid heeft een marge van maximaal 0,01 procent. Eventuele flutter blijft onder de 0,02 procent.

De Isolade MKII is verkrijgbaar in twee varianten. Het verschil zit hem in de meegeleverde toonarm. Standaard wordt het 9-inch model T8 meegeleverd, die is gebouwd van koolstof en aluminium. De T8 is geschikt voor lichte tot middelzware elementen. Daarnaast kan ook het duurdere 9-inch model T88 worden geleverd. Deze tweepunts toonarm is ook gemaakt van koolstof en aluminium en is geschikt voor zwaardere elementen, zoals bijvoorbeeld de SPU-productlijn van Ortofon die expliciet als voorbeeld wordt genoemd.

Tegen een meerprijs kan het chassis ook in het zwart of in walnoothouten kleur worden uitgevoerd.

Opera Consonance Isolde MKII: prijs en leveringsinformatie

De Isolde MKII met T8 kost net geen 3.000 euro. Als wordt gekozen voor de T88, gaat de prijs omhoog naar 3.298 euro.


EDITORS' CHOICE