Luidsprekers en hoofdtelefoons van B&W in Abbey Road Studios

De Britse luidsprekerbouwer Bower & Wilkins en de eveneens Britse opnamestudio Abbey Road Studios hebben vandaag bekend gemaakt dat Bowers & Wilkins is benoemd tot officiële luidspreker- en hoofdtelefoonpartner van Abbey Road Studios. Vloerstaander Diamond 800 D3 zou de meest natuurgetrouwe geluidsweergave geven en wordt daarom naar de beroemde opnamestudio gehaald.

B&W luidsprekers in Abbey Road Studios

B&W zegt trots te zijn op zijn nieuwe benoeming. Vele artiesten van wereldformaat hebben één of meer albums opgenomen in de Abbey Road Studios. “Gedreven door een passie voor perfectie brengt Bowers & Wilkins al sinds 1966 de allerbeste en nauwkeurigste audio van de meest veeleisende studio-omgevingen ter wereld recht naar uw huiskamer. In lijn met dit streven naar perfectie brengen wij de 800 Series Diamond 800 D3-luidsprekers, die de meest natuurgetrouwe geluidsweergave tot op heden bieden, nu naar de legendarische Abbey Road Studios,” aldus Bower & Wilkins.

“Abbey Road Studios heeft in zijn geschiedenis enkele van de meest talentvolle musici van de afgelopen negentig jaar gecultiveerd en we helpen graag om die hoogwaardige audio-ervaring uit te breiden naar de volgende generatie muzikanten die in deze wereldberoemde studio’s zullen werken,” voegt Bowers & Wilkens er aan toe.

Oprichter John Bowers droomde er volgens het bedrijf altijd van om de perfecte luidspreker te maken. De perfecte luidspreker is volgens Bowers een luidspreker die het geluid naar de luisteraar brengt precies zoals het werd gespeeld en opgenomen. De 800 Series is bij Bowers & Wilkins altijd een zekere bron van innovatie geweest. In deze productlijn werd bijvoorbeeld de Diamond Dome tweeter geïntroduceerd. De 800 Series Diamond 800 D3-luidspreker van vandaag is het resultaat van acht jaar onderzoek en meer dan 868 veranderingen in de laatste generatie van de 800 Series. B&W prijst hem aan als het toppunt van perfectie.

Isabel Garvey van Abbey Road Studios zegt: “we zijn verheugd om een samenwerking aan te gaan met Bowers & Wilkins, dat onze passie voor creatieve uitmuntendheid, innovatie en de hoogste kwaliteit audio deelt. Door samen te werken met Bowers & Wilkins kunnen onze technici de best mogelijke studiobeleving voor onze klanten en artiesten blijven bieden en ervoor zorgen dat de passie en het vakmanschap die bij elke opname horen, door de artiest naar de woonkamer van de luisteraar worden vertaald.”

De samenwerking betreft niet alleen de levering en plaatsing van luidsprekers. Ook hoofdtelefoons van B&W zullen in Abbey Road Studios gebruikt gaan worden.

MERK

EDITORS' CHOICE