NIEUWSFocal

Vrolijk Pasen: Focal verft Listen Wireless paars, blauw en olijfgroen

Het Franse Focal heeft onlangs zijn Listen Wireless hoofdtelefoon in drie nieuwe kleuren uitgebracht. Zouden de eieren in Frankrijk op zijn en heeft Focal daarom zijn hoofdtelefoons geschilderd in de kleuren paars, blauw en olijfgroen? Nee, niet erg waarschijnlijk ... dat de eieren in Frankrijk op zijn. Wij vermoeden dat er klanten zijn die zwart of wit saai vinden en wel oren hebben naar de nieuwe kleuren. Technisch is er niets veranderd.

Focal Listen Wireless Chic in de kleuren paars, blauw en olijfgroen

Het in Frankrijk gevestigde Focal heeft in de zomer van 2017 de Listen Wireless uitgebracht, een draadloze hoofdtelefoon die verbinding maakt via bluetooth 4.1. De Listen Wireless heeft een donkergrijze of antraciet kleur. Wie dit een saaie kleur vindt wordt op zijn wenken bediend want de Listen Wireless is nu ook verkrijgbaar in de kleuren paars, blauw en olijfgroen. Hij heet dan Listen Wireless Chic.

De specificaties van de Listen Wireless Chic zijn niet gewijzigd. De Listen Wireless (Chic) is een gesloten model. De drivers van de Listen Wireless zijn gemaakt van mylar titanuim en hebben een diameter van 40 millimeter. Het frequentiebereik van de Listen Wireless loopt van 15 Hz tot 22 kHz. Het gewicht bedraagt 300 gram. De oorkussens zijn gemaakt van memory foam. De hoofdtelefoon heeft ook knoppen om muziek te bedienen en telefoongesprekken aan te nemen. Een dubbel microfoonsysteem zorgt voor een heldere doorgifte van de stem van de drager tijdens een telefoongesprek. De accu heeft een capaciteit voor ongeveer twintig uur luisterplezier. Als de accu leeg is kan de Listen Wireless met de meegeleverde kabel (jackplug) van muziek worden voorzien.

Wij vinden geluidskwaliteit en draagcomfort belangrijke eigenschappen van een hoofdtelefoon. Wij hebben geen mening over kleuren. Smaken verschillen en waarom zou een fabrikant niet eens iets anders dan zwart, grijs of wit uit mogen brengen? Er zullen vast klanten zijn die de nieuwe kleuren mooi vinden.

Focal geeft stijladvies

Focal heeft zelfs een modieus stijladvies uitgegeven. Romain Vet, Product- en Marketingmanager bij Focal, zegt het als volgt: “De Listen Wireless Chic onderscheidt zich niet alleen door de Focal-geluidskwaliteit, maar nu ook met de vers geïnspireerde kleuren voor de lente. Combineer het olijfgroene model moeiteloos met zwart en wit voor een origineel vleugje raffinement, of combineer de paarse set met rijke donkergrijze kleding voor een coole stadslook. Blauw blijft een klassieke en verfijnde keuze, terwijl je jong en trendy blijft”.

We weten nog niet hoe de Focal Listen Wireless klinkt maar over de bekabelde versie was onze recensent goed te spreken.

Focal Listen Wireless Chic in het paars, blauw of olijfgroen: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen. Omdat alleen de kleur is gewijzigd en er verder technisch niets is veranderd, veronderstellen wij dat de prijs van 259 euro ook niet is veranderd.

MERK

EDITORS' CHOICE