NIEUWSBluesound

Bluesound kondigt Desktop App 3.0 aan

Bluesound, bouwer van multiroom streamers, heeft nieuwe software voor computers aangekondigd waarmee de streamers bediend kunnen worden. Naar eigen zeggen heeft Bluesound de laatste tijd veel energie besteed aan het vernieuwen en verbeteren van de software voor tablets en smartphones en kregen gebruikers van computers het gevoel dat ze achter werden gelaten. De nieuwe BluOS Desktop App 3.0 zou een inhaalslag maken en bediening met een computer zou nu weer hetzelfde gevoel moeten geven als bediening met een tablet of smartphone. 

BluOS Desktop App 3.0: bediening met Bluesound-apparaten met een computer

Veel gebruikers bedienen hun streamer met een tablet of smartphone. Sommige fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Sonos en Bluesound, bieden ook de mogelijkheid om hun streamers met een computer te configureren en te bedienen. Achter de schermen heeft het ontwikkelteam van BluOS naar eigen zeggen onvermoeibaar gewerkt om een vloeiende ervaring te creëren voor zowel desktopgebruikers als mobiele gebruikers. Terwijl gebruikers van tablet en smartphones cruciale verbeteringen hebben gezien op het gebied van ontwerp en functionaliteit, begonnen desktopgebruikers een beetje achter te blijven, aldus Blusound

In deze nieuwe update van de BluOS Desktop-app, is veel feedback van BluOS-gebruikers meegenomen en verwerkt. De geheel nieuwe BluOS Desktop-app is verfijnd en een frisse, moderne look die de BluOS-app-ervaring weerspiegelt, maakt het luisteren naar muziek op Bluesound en NAD beter dan ooit. De belangrijkste nieuwe functies staan hieronder kort beschreven.

BluOS Desktop App 3.0: stream lokale muziek vanaf een computer

Een belangrijk voordeel van deze nieuwe update is dat desktopgebruikers nu toegang hebben tot de functie Local Share. Met Local Share kunnen gebruikers muziek vinden die op hun computer is opgeslagen en deze via BluOS streamen.

BluOS Desktop App 3.0: take control

Met zijn nieuwe en verbeterde lay-out geeft de BluOS Desktop-app gebruikers snel en eenvoudig toegang tot muziekbediening. Speel, pauzeer of sla tracks naar eigen inzicht over en luister naar muziek zoals jij dat wilt, aldus Bluesound.

BluOS Desktop App 3.0: maak vaste groepen

Dankzij de Fixed Groups-functie van BluOS kunnen desktopgebruikers nu eenvoudig twee PULSE-luidsprekers koppelen voor stereoweergave, of een vaste multi-spelersgroep maken met slechts een paar eenvoudige stappen.

BluOS Desktop App 3.0: browsen en zoeken is makkelijker en beter

Een vereenvoudigd browse-model in de BluOS Desktop-app biedt gebruikers nu de mogelijkheid om zoekresultaten te filteren en ze de albums, artiesten en liedjes te tonen die ze willen horen wanneer ze door hun lokale muziekbibliotheek bladeren.

BluOS Desktop App 3.0: all-access pass, verbetering van het navigatie- en instellingenmenu

Gebruikers hadden veel feedback (en kritiek) met betrekking tot de toegang tot het navigatiemenu in de Desktop-app. Met de nieuwe Desktop App 3.0 hebben gebruikers eenvoudig toegang tot het navigatiemenu en alle bijbehorende opties, waaronder Spelerinstellingen en de Helpdesk.

BluOS Desktop App 3.0: zoeken is verbeterd

De nieuwe BluOS Desktop-app wordt geleverd met een bijgewerkt zoekontwerp waarin resultaten worden weergegeven in categorieën zoals nummers, artiesten, albums en vele anderen.

BluOS Desktop App 3.0: verfijning van het speler- en muziekmenu

Naast een update van het navigatiemenu, biedt de nieuwe BluOS Desktop-app ook een beter speler- en muziekmenu waarmee gebruikers eenvoudig toegang hebben tot alle BluOS-apparaten wanneer ze deze nodig hebben.

BluOS Desktop App 3.0: kies een bron

Hoewel het spelermenu er niet alleen slanker uitziet dan voorheen, biedt het gebruikers ook de mogelijkheid om de invoer van BluOS Enabled-apparaten van NAD Electronics te selecteren of te wijzigen.

BluOS Desktop App 3.0: volledige ondersteuning van MacOS en Windows

Gebruikers zullen blij zijn om te horen dat de bijgewerkte BluOS Desktop-app wordt ondersteund op zowel MacOS als Windows, inclusief 4k-schermen met hoge resolutie en aanraakinterfaces.

BluOS Desktop App 3.0: stroomlijning tussen desktop app en mobiele app

Los van alle nieuwe functies is er één ding dat gebruikers zeker zal opvallen en dat is de synergie tussen het ontwerp van de BluOS mobiele app en de BluOS desktop-app. Een gestroomlijnd ontwerp maakt nu het werken op alle telefoons, tablets en desktops soepeler en vloeiender dan ooit tevoren.

Wie meer wil weten kan kijken op de website van Bluesound.

MERK

EDITORS' CHOICE