NIEUWS

Solo E500 Series: vloerstaande bluetooth-luidsprekers met accu

Het in de Britse plaats Hertfordshire gevestigde Studio19 heeft een stel opmerkelijke luidsprekers geïntroduceerd. De Solo E500 is een vloerstaander, maar het is ook een draadloze bluetooth-luidspreker. Niet bijzonder? De SoloE 500 is een rondstraler en hij heeft een accu met een capaciteit van 8.800 mAh aan boord. Dit zijn voldoende eigenschappen om hem uniek te maken. 

Solo E500T en Solo E500X-EQ: vloerstaanders met bluetooth, hdmi en een accu

Studio19 is een jong bedrijf met een klein portfolio aan luidsprekers. Het bedrijf heeft onlangs de Solo E500 uitgebracht, in twee versies. De Solo E500T heeft aanraakbediening en de Solo E500X-EQ is aan de bovenkant voorzien van een grafische equalizer. Beide modellen kosten 400 Britse ponden en zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, grijs en zwart.

De Solo E500 staat op de grond, is 55 centimeter hoog en weegt 3,5 kilogram. Hij kan verbinding maken via bluetooth en hdmi, maar Sutio19 heeft er ook een analoge jackplug-ingang op gezet. Welke vloerstaander heeft er nou een accu aan boord? Nou, de Solo E500 heeft een accu van 8.800 mAh aan boord.

De Solo E500 maakt gebruik van Dual Pressure Air Compression (DPAC). Met deze technologie wordt een fullrange geluid gecreëerd en volgens Studio19 kan en subwoofer achterwege blijven. De innovatieve driverconfiguratie levert diepe basfrequenties en een verbluffende helderheid in een ultracompact formaat, aldus Studio19.

De Solo E500X-EQ heeft een ingebouwde professionele EQ Graphic Equalizer, een digitale geluidsverbetering die normaal gesproken niet voorkomt in draagbare luidsprekers, waardoor de luisteraar de muziek nog beter zou kunnen afstemmen. Voeg meer bass, mid-range of treble toe om precies het gewenste geluid te krijgen, stelt Studio19. De Solo E500T heeft een aanraakscherm maar kan ook met een app worden bijgesteld.

De drivers zijn zo gemonteerd en geconfigureerd dat het geluid rondstraalt. Er is volgens Studio19 nauwelijks sprake van een sweet spot. Het afgegeven vermogen kan oplopen tot maximaal 200 Watt. De accu zou voor circa acht uur muziekplezier moeten zorgen, maar we kunnen ons voorstellen dat als flink wordt uitgestuurd, dat de accuduur wel iets korter zal zijn. Accu leeg? Pak een powerbank of een usb-kabel (type C) om de Solo E500 van stroom te voorzien.

Meer weten? Kijk dan op de website van Studio19.


EDITORS' CHOICE