NIEUWSAuralic

Auralic presenteert G1-versies van Aries en Vega

De originele Aries draadloze streaming bridge en Vega dac hebben Auralic geen windeieren gelegd in de high-end audiowereld. Daarom heeft het merk ervoor gekozen om het podium van High End München te benutten voor de release van de G-stijl versies van twee succesvulle producten, met prijskaartjes die dichter bij die originele modellen liggen dan bij de premium apparaten van het merk.

Aries G1 Wireless Streaming Transporter

De gloednieuwe Aries G1 streamt hoge resolutie digitale muziek van lokale netwerklocaties, aangesloten usb-opslag, internetstreaming-bronnen zoals TIDAL, Qobuz en Spotify en internetradio. Volledig gebaseerd op het DNA van het originele model mag je daarbij rekenen op alle functionaliteiten van Lightning Streaming, de infrastructuur die Auralic ontwikkelde voor al zijn streamingproducten. Standaardfuncties zijn afspeellijsten op het apparaat, Gapless Playback en Bit-Perfect Multi-Room, ondersteund door de Lightning DS iOS-app. Het apparaat is compatibel met AirPlay enSongCast en kan functioneren als een RoonReady-eindpunt. Configuratie en wijzigingen zijn eenvoudiger gemaakt door een universeel toegankelijke web admin.

Hoewle de Aries G1 in het verlengde ligt van de originele uitvoering, zou de G-upgrade niet mogelijk zijn zonder technieken geleend van de premium G2-modellen, wat volgens de fabrikant een serieuze boost van de prestaties betekent. De G1 ondersteunt streamingresoluties tot maximaal DSD512 en PCM 32bit / 384K via bijvoorbeeld een Wi-Fi-thuisnetwerk en het verwerkingshart van het nieuwe model is in feite dezelfde als die in topmodel Aries G2, wat betekent dat het Tesla G2-platform met zijn processor de G1 50% sneller maakt dan de voorganger, ondersteund door tweemaal het systeemgeheugen (2GB) en gegevensopslag (8 GB) en een geheugencache van 1 GB. Aan de buitenkant is de geanodiseerde zwarte aluminium behuizing bijgewerkt met knoppen op het voorpaneel voor eenvoudige navigatie. Het frontpaneel leent bovendien het 4.0-inch retina-resolutie display van de G2, en in de G1 vind je dubbele Purer-Power lineaire voedingen, ook net als in de G2, waardoor het verwerkingscircuit van het digitale audiocircuit wordt gescheiden en geïsoleerd voor minder ruis en beter geluid.

Auralic Vega G1 Streaming DAC

De eerste Vega digitaal-naar-analoog converter van Auralic was een hit, die dankzij de upgrade eerder in het jaar langs een fijne standaard gelegd wordt, maar het G1-uitvoering doet daar volgens de fabrikant nog een schepje bovenop: met geïntegreerde streaming-functionaliteit en een groot aantal verbeteringen die ook hier afkomstig zijn uit de topklasse line-up van het merk. Zo heeft Auralic zijn Tesla-platform ook in de VEGA G1 gestoken, om audio van onder meer lokale netwerken, streamingdiensten en internetbronnen met een hoge resolutie naar het dac-circuit te streamen. Het Tesla-platform van dienst bestaat uit een Quad-Core Cortex A9-chip met 1 GB DDR3-geheugen en 4 GB opslagruimte. Aan vermogen dus geen tekort.

Beide producten beleven deze dagen hun wereldprimeur in München en worden komende maand in heel Europa op de markt verwacht. Adviesprijzen liggen op 2.199 euro voor de Aries G1 en 3.799 euro voor de Vega G1.

EDITORS' CHOICE