NIEUWSAudiolab

Audiolab introduceert zijn eerste hoofdtelefoons

De eerste hoofdtelefoons van het Britse Audiolab, genaamd M-Ear 2D en M-Ear 4D, zijn in-ear monitors die meerdere gebalanceerde armatuurdrivers gebruiken. Audiolab en ACS hebben samengewerkt om deze Britse productlijn van multi-driver in-ear monitors genaamd Audiolab M-Ear te bouwen. Naar verwachting komen ze deze maand in de winkel te liggen. 

Audiolab M-Ear 2D en M-Ear 4D: in-ears met meerdere drivers aan boord

De M-Ear 2D  is een tweeweg ontwerp met twee drivers, waarbij één driver de middelhoge en hoge frequenties weergeeft en de andere driver de lage tonen voor zijn rekening neemt. De M-Ear 4D is een drieweg ontwerp met vier drivers, één voor hoge frequenties, een andere voor midrange en twee voor bas. Beide M-Ear-modellen hebben gebalanceerde armatuuraandrijvingen die een elektronisch signaal gebruiken om een klein metalen rietje dat tussen twee magneten hangt te laten trillen. Deze beweging wordt overgebracht naar een aluminium diafragma en genereert zo geluidsgolven.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Audiolab is vooral bekend om zijn DA-converters, cd-spelers en versterkers, dus de ontwikkeling van in-ear monitors (IEMs) is een nieuwe tak van sport voor het merk. Om de uitdaging aan te gaan, benaderde Audiolab het Britse bedrijf ACS. ACS bezit een goede reputatie in de pro-audiowereld als het gaat om ontwerp en fabricage van in-ear monitors. Beide M-Ear-modellen zijn voorzien van ACS's gepatenteerde IRIS (Intelligent Resonance In Silicone) -technologie. Bovendien bevat de M-Ear 4D een gebalanceerd armatuurontwerp voor de basdrivers, met een holte in de siliconen die precies in balans is met de driver .

Een andere ACS-functie die in beide M-Ear-modellen is geďntegreerd, is SSI (Sound Stage Imaging) - een afstemtechniek die is afgeleid van de speciaal ontworpen technologie van ACS. Beide M-Ear's worden geleverd met een afneembare kabel van 1,45 meter lang. Linker en rechter geleiders zijn individueel omhuld in aramide en samengedraaid om een stevige kabel te maken, die via een vijfpolige connector aan de IEM's wordt bevestigd. Een in-line microfoon is inbegrepen voor handsfree bellen. Het is een Knowles SiSonic MEMS-gebaseerde microfoon, geselecteerd als gevolg van de pro-audio ervaring van ACS. M-Ears worden geleverd met zes paar oordopjes in drie verschillende maten, ontwikkeld door ACS en gemaakt van traagschuim.

Over de samenwerking van zijn bedrijf met Audiolab zei Andy Shiach: “Ons doel bij ACS was altijd al het vinden van de perfecte balans tussen wetenschap en emotie. Muzikanten weten hoe muziek moet klinken, en onze diepe en brede ervaring in het werken in de muziekindustrie heeft ons in staat gesteld de voorkeursfabrikant te worden van in-ear monitors voor vele bekende namen. Nadat we de allereerste hoofdtelefoons van Audiolab hebben gecreëerd in de vorm van de in-ear monitors van M-Ear, menen wij een goede bijdrage te hebben geleverd aan de reputatie van dit grote Britse audiomerk.”

Audiolab M-Ear 2D en M-Ear 4D: prijzen en leveringsinformatie

De M-Ear 2D en M-Ear 4D zijn met de hand gemaakt voor Audiolab in ACS's vestiging in Banbury, Oxfordshire. Beide modellen zijn verkrijgbaar vanaf juni en worden geleverd met een opbergkoffer met ritssluiting en accessoires. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar de M-Ear 2D zal voor 430 Britse ponden over de toonbank gaan en de M-Ear 4D zal dat voor net geen 700 Britse ponden doen.

EDITORS' CHOICE