NIEUWSSonos

Sonos Beam: een nieuwe compacte soundbar met hdmi-aansluiting

Het Amerikaanse Sonos heeft een nieuwe luidspreker in de vorm van een compacte soundbar uitgebracht. Het nieuwe apparaat heeft de naam Beam gekregen en voor het eerst heeft Sonos een hdmi-aansluiting gemonteerd. De Beam maakt deel uit van het Sonos ecosysteem en kan, net als de Playbar, met of zonder televisie worden gebruikt. De Beam is leverbaar vanaf halverwege juli 2018. 

Sonos Beam: los te gebruiken of op te nemen in een Sonos home cinema systeem

Het in de VS in de plaats Santa Barbara gevestigde Sonos heeft een nieuwe luidspreker onthuld genaamd Sonos Beam. Het doel is om een rijke geluidservaring te bieden voor alle sonic content die ertoe doet – van films en tv-programma's tot muziek en podcasts. De Sonos Beam ondersteunt meer dan 50 muziekservices, Apple AirPlay 2 en in de toekomst meerdere spraakassistenten, aldus Sonos.

Zoals alle Sonos-speakers maakt de Beam onderdeel uit van het Sonos home sound system, wat betekent dat eigenaren twee Sonos One-speakers kunnen toevoegen voor surround-sound, een Sonos Sub voor meer bass, of een Beam kunnen integreren in hun bestaande Sonos-multiroomopstelling. Gebruikers kunnen de Beam op een aantal manieren bedienen: met de Sonos-app, met apps van derden zoals Spotify, Audible, Pandora en Tidal, met smarthomegadgets zoals muurschakelaars, met bestaande afstandsbedieningen van door Sonos goedgekeurde partners en – in de toekomst – met hun stem.

De Beam lijkt een beetje op de Playbar van Sonos. De Beam is echter kleiner en goedkoper en is ook leverbaar in het wit. De Beam heeft een hdmi-aansluiting en microfoons aan boord. De Playbar heeft dat niet.

De Beam is in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië en binnenkort Frankrijk standaard uitgerust met Amazon Alexa. De Beam ondersteunt ook andere spraakassistenten, zodra deze beschikbaar komen op Sonos en zal eigenaren nooit verplichten een specifieke streamingbox of -service te gebruiken.

“De smart speakers van vandaag de dag zijn technisch niet altijd even geweldig en overtuigen niet op het gebied van geluidskwaliteit. Sonos is anders en de Beam is tot nog toe het beste voorbeeld daarvan”, zegt Patrick Spence, CEO van Sonos. “Onze open aanpak, obsessie met design, extreme focus op kwaliteit en drive om een systeem te bouwen dat eenvoudig te bedienen is en steeds beter blijft worden, zijn de basis voor alles wat we doen. We zijn ervan overtuigd dat we de beste, meest veelzijdige smart speaker ter wereld hebben gecreëerd.”

“De Sonos Beam is getuned door een team akoestische engineers van wereldklasse dat samenwerkte met toonaangevende geluidsexperts uit de film-, muziek- en televisiewereld. Het resultaat is een product dat het werk van de artiest laat horen zoals het is bedoeld en zorgt voor een ongeëvenaarde luisterbeleving. Beam brengt een verbazingwekkend brede sound voort voor een speaker van zijn formaat. De vier custom elliptische full range-woofers en drie passieve radiatoren geven een diepe warme bass en bieden superieure prestaties in de middenfrequenties, terwijl een enkele tweeter voor kristalheldere dialogen zorgt,” aldus de wervende tekst van Sonos.

Sonos Beam: details en specificaties

  • Met zijn slanke ontwerp en compacte formaat is de veelzijdige Beam ontworpen om op dressoirs of onder tv's te passen die aan de muur zijn bevestigd. Sonos Beam is slechts 65 centimeter breed en steekt dus niet over de rand van je meubel heen, geeft vrij zicht op je tv en gaat op in de ruimte.
  • Vijf far field-microfoons voor geavanceerde ruisonderdrukking en meerkanaals echo-onderdrukking voor muziek én home-cinemacontent.
  • Beam heeft drie aansluitingen: stroom, ethernet en HDMI ARC.
  • Gebruik de HDMI-kabel om Beam op de HDMI ARC-uitgang van de tv aan te sluiten. Als je tv geen HDMI ARC ondersteunt, gebruik dan de optische-audio-adapter om Beam aan te sluiten op de optische-audio-uitgang van de tv.
  • Beschikbaar in zwarte en witte stof met matte afwerking.
  • Het toevoegen van een videoapparaat zoals Amazon Fire TV geeft meer mogelijkheden om videos met je stem te bedienen in de landen waar Amazon Fire TV en Amazon Alexa op Sonos beschikbaar zijn. Je kunt in de toekomst Alexa naar films en tv-programma’s van je favoriete streamingservices vragen, meer informatie krijgen over een filmregisseur of het volume verhogen en meer.

 

Sonos Beam: later te voorzien van AirPlay 2

AirPlay 2 is na een gratis software-update in juli beschikbaar op Sonos. Met AirPlay 2 kunnen gebruikers muziek en podcasts van hun iOS-apparaten direct afspelen op hun Sonos-speakers, inclusief films van Netflix, YouTube-video's en meer. Speakers die de nieuwste AirPlay 2-update ondersteunen zijn onder meer de nieuwe Sonos Beam, Sonos One, Playbase en de tweede generatie Play:5. Bovendien is het met maar één ondersteunde speaker al mogelijk AirPlay-content te streamen naar andere Sonos-speakers in het systeem. Klanten die van Apple AirPlay 2 op Sonos genieten krijgen tevens een nieuwe spraakbeleving cadeau met de toevoeging van Siri. Vraag Siri om tracks, albums, of afspeellijsten van Apple Music af te spelen op Sonos.

Sonos Beam: prijs en leveringsinformatie

De Sonos Beam is wereldwijd leverbaar in witte of zwarte uitvoering vanaf 17 juli voor een prijs van 449 euro. Een belangstellende kan de Beam reeds reserveren op de website van Sonos.

EDITORS' CHOICE