NIEUWSSennheiser

Sennheiser BT T100: sluit je bt-hoofdtelefoon aan op je tv of audioset

Het Duitse Sennheiser, specialist in het bouwen van microfoons en hoofdtelefoons, heeft de BT T100 Bluetooth Audio Transmitter uitgebracht. Het apparaat heeft een optische ingang en een analoge lijningang en het binnenkomende muzieksignaal gaat via bluetooth naar een gekoppelde hoofdtelefoon. Zo kan de gebruiker het geluid van zijn tv of audioset naar zijn bluetooth-hoofdtelefoon zenden. 

Sennheiser BT T100 Bluetooth Audio Transmitter: draadloos voor thuis

Wie een bluetooth-hoofdtelefoon in de woonkamer wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij het kijken naar de tv of het luisteren naar een audioapparaat, zal met de Sennheiser BT T100 Bluetooth-audiozender de juiste oplossing vinden. Bluetooth wordt in de regel geassocieerd met smartphones en mobiel gebruik, maar waarom zou je bluetooth niet gewoon in de woonkamer inzetten? Sennheiser’s BT T100 verzorgt de connectie tussen een tv of audioset enerzijds en een bluetooth-hoofdtelefoon anderzijds. Weliswaar is audioapparatuur steeds vaker uitgerust met bluetooth-electronica, maar dit zijn altijd ontvangers en nooit zenders. De BT T100 is een zender en geen ontvanger.

Het apparaat is slechts 93 x 93 x 27 millimeter groot en kan uit het zicht worden geplaatst. Voeding komt binnen via usb en de BT T100 kan dus voor zijn voeding aangesloten worden op de tv en meeschakelen. De enige knop op het apparaat is de koppelknop. Voor het overige is er niets te bedienen of af te stellen. Een tweekleurige status-led geeft weer of er succesvol is gekoppeld.

Signaaloverdracht vindt plaats via bluetooth 4.2 Klasse 1, zodat de Sennheiser BT T100 Bluetooth Audio Transmitter niet alleen de codec SBC en AAC, maar ook aptX en aptX LL ondersteunt. aptX LL staat voor aptX Low Latency en is bedoeld om ervoor te zorgen dat het audiosignaal zonder vertraging wordt verzonden, dat wil zeggen dat een lipsynchronisatie is gegarandeerd, bijvoorbeeld bij het kijken naar de tv.

Aan ingangen biedt de Sennheiser BT T100 Bluetooth Audio Transmitter zowel een analoge 3,5 mm stereo miniplug als een optische S/PDIF-aansluiting. De selectie van de actieve ingang gebeurt via een keuzeschakelaar aan de achterkant. Een optische kabel, usb-kabel en 3,5 millimeter audiokabel worden meegeleverd.

Sennheiser BT T100 Bluetooth Audio Transmitter: prijs en leveringsinformatie

De BT T100 zal binnenkort beschikbaar komen voor een prijs van 79 euro.


EDITORS' CHOICE