NIEUWSParasound

Parasound Halo JC 5: nieuwe vlaggenschip stereo eindversterker

Het Amerikaanse Parasound heeft een nieuwe topmodel stereo eindversterker aangekondigd, genaamd Halo JC 5, die is ontworpen door John Curl. “De Halo JC 5 distilleert de essentie van de top-of-the-line Halo JC 1 monoblock eindversterkers in een enkel chassis,” aldus Parasound. 

Parasound Halo JC 5: potige stereo eindversterker

De letters “JC” in de naam van de nieuwe stereo eindversterker van het Amerikaanse Parasound zijn de initialen van ontwerper John Curl. Het ontwerp heeft een hoog vermogen en ultra-hoge bias klasse A/AB-topologie die 400 Watt per kanaal kan leveren. Deze hoge-bias klasse A / AB-topologie levert een vermogen van 12 Watt per kanaal in zuivere klasse A. Daarboven wordt overgeschakeld naar klasse AB tot 400 Watt per kanaal van acht Ohm. De versterker kan 600 Watt per kanaal leveren aan vier Ohm en kan worden gebrugd om te worden gebruikt als monoblok. Het uitgangsvermogen is in dat geval 1.200 Watt in acht Ohm.

De eindtrap maakt gebruik van 24 gematchte bipolaire transistors die 15 Ampčre kunnen leveren in een bandbreedte van 60 MHz. De Halo JC 5 kan een formidabele piekstroom van 90 Ampčre per kanaal leveren. De voeding maakt gebruik van een 1,7 kVA afgeschermde ringkerntransformator, die onafhankelijke secundaire wikkelingen heeft voor een dual-mono voeding. Onafhankelijke voedingen voor de ingangstrappen van het linker en het rechter kanaal maken gebruik van filtercondensatoren met in totaal 8.880 μF. De eindtrappen maken gebruik van Rubicon filtercondensatoren met een totale capaciteit van 132.000 μF. De Halo JC 5 is een zware jongen. Het nettogewicht is 33 kilogram.

De Halo JC 5 is direct gekoppeld en beschermd door DC-servocircuits om de noodzaak van koppelcondensatoren te elimineren, zodat de basrespons wordt uitgebreid tot 5 Hz. De gebalanceerde ingangen maken gebruik van discrete circuits met Neutrik XLR-chassisdelen. De cinch-aansluitingen zijn 24-karaats verguld. De luidsprekeraansluitingen zijn op maat vervaardigd voor Parasound door CHK Infinium. Ze zijn 24-karaats verguld en accepteren 7-gauge blanke draad.

Parasound oprichter en CEO Richard Schram zegt het volgende over de Halo JC 5: “de nieuwe JC 5 is een opmerkelijke versterker die een nieuwe goede plek creëert in onze Halo-productfamilie. Onze klanten vertellen ons vaak dat ze dol zijn op alles wat de JC 1 biedt, terwijl ze ons vragen of we vergelijkbare prestaties kunnen leveren in een compromisloze stereo eindversterker, om hen geld en ruimte te besparen. We hebben John Curl uitgedaagd om de essentie van twee JC 1-monoblokken tot één chassis te distilleren en het resultaat heeft ieders verwachtingen overtroffen.”

Parasound Halo JC 5: prijs en leveringsinformatie

De Halo JC 5 is verkrijgbaar in zilveren of zwarte uitvoering. Rack-mount hardware is inbegrepen. We weten nog niet wanneer de versterker is Nederland leverbaar zal zijn en voor welke prijs. Op een Britse website zagen wij een prijs van 7.000 Britse ponden. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE