NIEUWSLinn

Zaterdag: Linn Lounge met Massive Attack


Redactie Hifi.nl | 24 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Linn

We schrijven al eerder over de Indian Summer-events van Beter Beeld & Geluid, de nazomerse muziekshows die van eind augustus tot begin oktober in de agenda staan. Inmiddels zijn er details over de eerste editie, op zaterdag 25 augustus aanstaande: een Linn Lounge met Massive Attack. 

"Wij zijn zelf helemaal weg van Massive Attack! Om die reden organiseren wij op zaterdag 25 augustus in onze vestiging in Hilversum een Linn Lounge, waarbij wij het verhaal vertellen van deze band en hun muziek laten horen. Velen beschouwen Massive Attack als een van de belangrijkste formaties in het ontstaan van het Trip-hop genre. Zij begonnen met hun ‘sound system’ als ‘The Wild Bunch’ in de 80-er jaren in Bristol, maar scoorden hun eerste hit als ‘Massive Attack’ met ‘Unfinished Sympathy’ pas in 1991. Korte tijd veranderden ze ook hun naam in ‘Massive’ om zichzelf niet teveel te associëren met de toenmalige golfoorlog. Hun mix van hip-hop, R&B en dance is tot de dag van vandaag springlevend en nog steeds vernieuwend."

"Wij gaan je het verhaal vertellen van deze band van de oprichting tot nu en de muziek draaien op een absoluut topsysteem bestaande uit Linn electronica en Wilson Benesch luidsprekers. Uiteraard zullen wij spelen met Linn-electronica, maar als luidsprekers hebben wij gekozen voor de Wilson Benesch Discovery II, aangevuld met de Wilson Benesch Torus ‘infrasonic generator’, om het ultradiepe laag van Massive Attack goed te kunnen ervaren.

Linn Lounge met Massive Attack

Deze Linn Lounge zal plaatsvinden bij Beter Beeld & Geluid aan de 1e Oosterstraat 2 in Hilversum op zaterdag 25 augustus. Zie hieronder het programma:

  • 13:00 – 13:30: Inloop
  • 13:30 – 14:30: Linn Lounge
  • 14:30 – 17:00: Muziek luisteren / hapje / drankje

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor deze show via deze link.

EDITORS' CHOICE