NIEUWSDirac

Dirac Live brengt beta versie van nieuwe software uit


Sinan Kökbugur | 17 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Dirac

Het Zweedse Dirac Research heeft een beta versie van de Dirac Live software aangekondigd voor de audiomerken Arcam, Lexicon, Audio Control en NAD. Naar verwachting zal de beschikbaarheid voor andere merken snel volgen. De nieuwe software zal komende maand september worden gedemonstreerd op CEDIA 2018 op de Dirac stand.

Dirac Live: room correction software

Volgens Niklas Thorin, Dirac’s directeur van de afdeling High Performance Audio van Dirac Research is de nieuwe software voorzien van een betere user interface en zijn de algehele prestaties toegenomen. “Dirac Live is een referentie als het gaat om room correction software en dat al sinds de eerste lancering. Toch was er nog ruimte voor verbetering als het gaat om bedieningsgemak en de onderliggende techniek,” aldus Thorin.

Volgens Dirac is de software makkelijker te bedienen en in te stellen. De gebruiker zou minder technische kennis nodig hebben dan voorheen. Aan de technische kant is ook gesleuteld. Luidsprekers worden niet meer afzonderlijk ingemeten maar per stereopaar zodat het fasegedrag van een set stereoluidsprekers gelijk opgaat. Dirac heeft de software meer modulair gemaakt zodat later makkelijker nieuwe modules kunnen worden toegevoegd. Dirac heeft het voornemen geuit om jaarlijks nieuwe modules uit te zullen brengen.

Voorts geeft Dirac een aantal talen toegevoegd. De gebruiker kan in de nieuwe software ook kiezen voor Spaans, Frans, Chinees, Japans en Zweeds.

Meer weten over Dirac Live? Bezoek dan de stand van Dirac op CEDIA 2018 of lees ons achtergrondartikel over Dirac Live.

EDITORS' CHOICE