NIEUWSAVM

AVM kondigt streaming cd-receiver Inspiration CS 2.2 4T aan


Sinan Kökbugur | 17 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | AVM

Het Duitse audiobedrijf AVM heeft de Inspiration CS 2.2 4T aangekondigd, een cd-speler tevens tuner, netwerkspeler en geïntegreerde versterker. De nieuwe CS 2.2 4T is ook voorzien van een draaitafelingang. Eind september 2018 zal het apparaat aan het publiek worden gepresenteerd op de Festival of Sound audiobeurs in London, maar hij staat al op de website van AVM.

AVM Inspiration CS 2.2 4T: veel erop en eraan, alleen luidsprekers toevoegen

De nieuwe Inspiration CS 2.2 4T van het Duitse AVM is een speciale versie van de Inspiration CS 2.2 Compact Streaming Receiver. AVM heeft nog wat functies toegevoegd, waaronder bluetooth-connectiviteit, en een betere draaitafelingang die geschikt is voor zowel mm- als mc-elementen.

Het digitale circuit is voorzien van het nieuwste model chip van Wolfson. Het loopwerk is afkomstig van het Japanse Teac. De versterker kan 165 Watt per kanaal aan vier Ohm leveren. Afgezien van het cd-loopwerk komt muziek binnen via de FM-tuner of via wifi, de LAN-aansluiting, bluetooth 4.2,  of één van de digitale aansluitingen. Ook een drietal gewone lijningangen is aanwezig. Ondersteuning van Qobuz en Tidal is ingebouwd. Eventueel kan een losse eindversterker worden aangesloten op de voorversterkeruitgang.

We weten niet wat voor versterker is ingebouwd, maar omdat het apparaat negen kilogram weegt zou dat wel eens een klasse D-versterker kunnen zijn.

De Inspiration CS 2.2 4T is voorzien van een titaniumkleurig front, ter onderscheiding van de “gewone” versie die verkrijgbaar is in aluminium of zwarte uitvoering.

AVM Inspiration CS 2.2 4T: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de Inspiration CS 2.2 4T geleverd kan worden. Op de website van AVM staat een prijs van 4.990 euro. Wie meer wil weten kan de website van AVM bezoeken.


EDITORS' CHOICE