NIEUWSParasound

Parasound Hint 6: versterker met analoge en digitale ingangen

Het Amerikaanse audiobedrijf Parasound heeft de Hint 6 gelanceerd, een geïntegreerde versterker die is voorzien van analoge en digitale ingangen met een vermogen van twee keer 160 Watt aan acht Ohm een piekstroom van 45 Ampère per kanaal. De ingebouwde DA-converter vertaalt digitaal signaal tot 32-bit/384 kHz PCM en DSD256. De nieuwe Hint 6 is verkrijgbaar in zilveren of zwarte uitvoering. 

Parasound Hint 6: krachtig regelcentrum voor analoge en digitale bronnen

De nieuwe Hint 6 (een samentrekking van Halo Integrated) heeft zo ongeveer alles aan boord wat zowel de liefhebber van analoog als digitaal zou moeten bekoren. Parasound heeft JFET-ingangstrappen gecombineerd met MOSFET-eindtrappen. Een DA-converter alsmede een phono-versterker zijn ingebouwd en na het aansluiten van luidsprekers en een bron kan de muziek beginnen.

De basis van de voeding is een enkele ringkerntransformator van 1,1 kVA. Voor het overige is de voeding dual-mono opgebouwd. De totale afvlakcapaciteit is 40.000 microFarad. De volumeregeling van Burr-Brown is gebouwd rond een weerstandladder en de draaiknop heeft een kogellager voor een lange levensduur. De dempingfactor is 800 bij 20 Hz. Lastige luidsprekers zullen dan ook prima in het gareel worden gehouden door de Hint 6.

Het hart van de DA-converter is een chip van ESS, type ESS Sabre32ReferenceDAC (ES9018K2M) De enkele coaxiale en de twee optische aansluitingen kunnen overweg met digitaal signaal tot 24-bit/192 kHz. Via de enkele usb-ingang mag PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz worden aangeboden. De Hint 6 kan ook DSD64, DSD128, DSD 256 en DoP DSD verwerken.

De enkele phono-ingang is omschakelbaar en de gebruiker kan naar keuze een mm-element of mc-element aansluiten. Daarnaast zijn nog vijf gewone cinch-lijningangen beschikbaar, alsmede een enkele XLR-ingang. Desgewenst kan een losse eindversterker worden aangesloten op de XLR- of cinch-voorversterkeruitgang. Het signaal naar een eventueel aangesloten subwoofer is instelbaar. De meegeleverde IR-afstandbediening heeft toetsverlichting.

De Hint 6 weegt 15 kilogram. Eventueel kan Parasound een beugel leveren voor montage in een 19-inch rek.

Parasound Hint 6: prijs en leveringsinformatie

De Parasound Hint 6 is verkrijgbaar in zilveren en zwarte uitvoering. Wij weten nog niet hoe de duur de versterker in Nederland gaat kosten maar op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 3.300 Britse ponden.

EDITORS' CHOICE