NIEUWSYamaha

Yamaha op de IFA 2018: de wereld van actief en passief muziek beleven

“Speel, geniet... en laat je verrassen! Dat kan dit jaar bij de Yamaha-stand op de IFA in Berlijn,” aldus de wervende tekst van het persbericht van het Japanse audiobedrijf Yamaha. Onder het motto 'muziek van begin tot eind' laat de gevestigde naam in muziekland en audioland de bezoekers een onvergetelijke reis maken door de wereld van muziek: van de mogelijkheid zelf een instrument te leren bespelen tot nieuwe producten voor nog meer muziekplezier thuis.

Yamaha: muziekinstrumenten die uitnodigen om bespeeld te worden

De IFA-stand van Yamaha nodigt dit jaar de bezoekers uit om zelf muziek te maken, met muziekinstrumenten in overvloed. Aanraken is daarbij juist de bedoeling: bezoekers van de Yamaha-stand mogen het volledige muzikale spectrum, van piano's, gitaren, keyboards, blaasinstrumenten en nog veel meer, niet alleen beluisteren, maar ook zelf uitproberen.

Muziekexperts maken daarbij in de praktijk korte metten met het vooroordeel dat een nieuw instrument leren bespelen ondoenlijk is. Professionele muzikanten en beginners kunnen nuttige tips krijgen, bijvoorbeeld van de bekende bluesgitarist Dave Goodman. Met vakkundige ondersteuning leren geïnteresseerde bezoekers direct ter plekke verschillende instrumenten bespelen! “De meeste mensen weten niet dat je met slechts drie akkoorden op een instrument al veel meer dan 1.000 verschillende nummers kunt spelen. Met behulp van educatieve apps spelen onze bezoekers op de IFA na 10 minuten al hun eerste nummer,” vertelt Thomas Schöpe, directeur van Yamaha Music Europe GmbH, enthousiast.

Yamaha: wereldpremières waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten

'Muziek van begin tot eind' is de filosofie die Yamaha in de praktijk brengt: geen enkel ander bedrijf begeleidt muziek zo consequent tijdens de complete route van instrument via opname en productie tot de weergave thuis. Zo ook op de IFA 2018. Nadat bezoekers de muziekinstrumenten hebben bekeken en de muziek zelf tot leven hebben gewekt, gaan ze verder naar de techniek waarmee ze muziek kunnen ervaren. Daarbij zijn ook productpremières te zien en te horen die muziekplezier op nieuwe manieren de woonkamer binnen brengen. IFA-bezoekers kunnen als eerste van de nieuw aangekondigde producten van Yamaha genieten en van dichtbij ervaren hoe de wereld van muziek zich verder ontwikkelt.

Yamaha laat zien hoe je nog meer van muziek kunt genieten

Of het nu gaat om bestaande muzikale hoogstandjes uit het Yamaha-portfolio of om nieuw aangekondigde producten: de muziekexperts presenteren in praktijkgerichte demonstraties hoe muziekliefhebbers dankzij Yamaha nog meer van hun favoriete nummers kunnen genieten. Het programma omvat onder andere de volgende demonstraties:

  • Draadloos gelukkig: de Soundbar 40 in combinatie met de draadloze subwoofer MusicCast SUB 100 en de draadloze MusicCast 20-luidsprekers
  • Zo modern kan klassiek klinken: disklavier ENSPIRE vleugel in samenspel met hoogwaardige audiocomponenten
  • Onvervalst geluid: speciale hifi-demonstratie in een presentatieruimte met optimale akoestiek
  • Meer dan genoeg redenen om Yamaha op de IFA 2018 te bezoeken. Dus op naar Berlijn om te spelen, genieten... en je te laten verrassen!

Yamaha op de IFA 2018: ga naar binnen in hal 1.2, stand 101

Op het beursterrein van Berlijn kunnen muziekliefhebbers in het kader van de IFA 2018 in de muziekwereld van Yamaha kennismaken met deze en nog veel meer hoogtepunten. De IFA 2018 vindt plaats van 31 augustus tot en met 5 september in Berlijn. Ga je graag mee op deze ontdekkingsreis? Bezoek dan Yamaha in hal 1.2 bij stand 101 en laat je in hogere muzikale sferen brengen. Meer informatie over de IFA-deelname van Yamaha is vanaf 24 augustus 2018 te vinden op de speciale overzichtspagina's die te vinden zijn op europe.yamaha.com/en/news_events/2018/ifa-2018.html.

MERK

EDITORS' CHOICE