NIEUWSFocal

Focal breidt Kanta-productlijn uit met Kanta No.1, Kanta No.3 en Kanta Center


Sinan Kökbugur | 07 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Focal

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft zijn Kanta-productlijn uitgebreid met drie nieuwe modellen. Circa elf maanden geleden kwam de vloerstaande Kanta No.2 op de markt. Deze krijgt nu gezelschap van de Kanta No.1, een monitormodel, de Kanta No.3, een vloerstaander, en de Kanta Center, een centerluidspreker voor opname in een home cinema systeem. De nieuwe luidsprekers beleven hun debuut op de CEDIA Expo in San Diego. 

Focal Kanta: complete familie voor muziek of home cinema

In oktober vorig jaar lanceerde de Franse luidsprekerfabrikant Focal de Kanta No.2, een vloerstaander voorzien van een beryllium-tweeter en woofers met een vlasconus (lees onze recensie over de Focal Kanta No.2). De Kanta No.2 was volgens Focal het resultaat van Focal's missie om compacte vloerstaanders te ontwerpen die bestaande technologie ontwikkelen en gebruiken vanuit de duurdere productlijnen zoals de Sopra’s en Utopia’s.

Focal liet weten dat de Kanta-productlijn later uitgebreid zou gaan worden  en elf maanden later zijn dan ook een drietal familieleden toegevoegd. De Kanta No.3 is een grotere drieweg vloerstaander, de Kanta No.1 is een monitormodel en de Kanta Center is, jawel, een centermodel.

De drie nieuwe luidsprekers, die momenteel voor het eerst te zien zijn op CEDIA Expo in San Diego, delen het DNA van hun elf maanden oude broer No.2, zoals één of twee woofers met een vlasconus bestaande uit vlasvezelkernen omgeven door twee dunne lagen glasvezel en een omgekeerde beryllium dome-tweeter die de technieken van de IAL (Infinite Acoustic Loading) en IHL (Infinite Horn Loading) tweeters combineert, welke zijn ontwikkeld voor de vlaggenschepen in de Utopia-productlijn van Focal.

Net als in de Sopra- en Utopia-modellen van Focal maken de Kanta’s ook gebruik van 'Focus Time' driveruitlijning, een techniek die er voor zorgt dat alle frequentie-informatie tegelijkertijd op de luisterpositie arriveert.

De Kanta No.1 monitorluidsprekers zijn volgens Focal ontworpen voor 'kleinere' kamers tot zo’n 25 vierkante meter. De Kanta No.3-vloerstaanders zijn geschikt voor ruimtes die drie keer zo groot zijn. De eerder uitgebrachte en iets kleinere Kanta No.2 is ideaal voor ruimtes tussen die formaten.

Wie een home cinema systeem zou willen bouwen wordt door Focal verwezen naar de Kanta Center en naar de Sub 1000 F subwoofer.

Focal Kanta No.1 No.3 en Center: prijzen en leveringsinformatie

De klant kan afhankelijk van het model kiezen uit zeven of acht uitvoeringen. De levering zal waarschijnlijk in de komende maand oktober beginnen. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt, maar op een Duitstalige website zagen wij de volgende prijzen:

  • Focal No.1:                 5.000 euro per paar
  • Focal No.1 stands:     1.000 euro per paar
  • Focal No.3:                 10.000 euro per paar
  • Focal Kanta Center:    2.500 euro per stuk

De koper krijgt na registratie van zijn product een garantieperiode van tien jaar.

MERK

EDITORS' CHOICE