NIEUWS

Zellaton Legacy is vernieuwd en voorzien van passieve woofer


Sinan Kökbugur | 25 september 2018 | Fotografie Fabrikant

De Duitse luidsprekerbouwer Zellaton heeft de tweeweg Legacy vernieuwd. De Legacy, een monitorluidspreker, is nu aan de achterzijde voorzien van een passieve woofer. De nieuwe Legacy beleeft zijn debuut op het Rocky Mountain Audio Fest in de VS. Zellaton is wat spaarzaam met het geven van informatie over de nieuwe Legacy, maar de beschikbare gegevens willen wij alvast delen met onze lezers. 

Zellato Legacy: tweeweg monitorluidspreker met passieve woofer

De Zellaton Legacy is de nieuwe creatie van Manuel Podzsus, de kleinzoon van dr. ing. Podzsus, oprichter van luidsprekerbouwer Zellaton. “Na jaren van evaluatie en terugkijkend op zijn lange geschiedenis, besloot de Duitse luidsprekerbouwer Zellaton om 's werelds beste monitor in een elegante vormfactor te creëren. Met een ongeëvenaarde snelheid, schoonheid en tonale densiteit bieden de nieuwe Legacy’s van Zellaton alle subtiliteit en nuances waar Zellaton om bekend staat, maar gekoppeld aan een aanzienlijke woofer die samenwerkt met een achterwaartse passieve woofer die authentieke bas biedt,” aldus de verklaring van Zellaton.

Voor het overige heeft Zellaton nog niet veel bekend gemaakt. Wie nieuwsgierig is zou naar het Rocky Mountain Audio Fest moeten gaan dat plaatsvindt van 5 tot 7 oktober in de Amerikaanse plaats Denver. De verkoopprijs is nog niet officieel bekend gemaakt maar wij zagen op een Duitstalige website een prijs van 23.950 euro per paar.

Zellaton Legacy: technische specificaties

Tweeweg referentie monitorluidspreker

Drivers:

  • 1 x 20 millimeter (0,8 inch) soft-dome-tweeter
  • 1 x 130 millimeter (5 inch) full-cone midwoofer
  • 1 x 200 millimeter (8 inch) passieve woofer

Impedantie: 4 Ohm

Frequentiebereik: 45 Hz tot 38 kHz

Gevoeligheid: 86 dB / 1 Watt / 1 meter

Minimaal versterkervermogen: 20 Watt of meer

Afmetingen Legacy (HxBxD): 36 x 23 x 27 centimeter (14 x 9 x 11 inch)

Nettogewicht Legacy: 10 kg (22 lbs)

 

Afmetingen stand (HxBxD): 64 x 23 x 35 centimeter (25 x 9 x 14 inch)

Nettogewicht stand: 14 kg (30 lbs)

EDITORS' CHOICE