NIEUWSParasound

Parasound Halo P 6: voorversterker en DA-converter

Het Amerikaanse Parasound heeft de Halo P 6 geïntroduceerd. De Halo P 6 is een voorversterker met ingebouwde DA-converter en hij is de opvolger van de circa vijf jaar oude P 5. De P 6 heeft volgens Parasound vele verbeteringen ten opzichte van de P 5. Binnenkort zal de nieuwe P 6 in de winkel liggen in zwarte of zilverkleurige uitvoering. 

Parasound Halo P 6: 2.1 voorversterker en tevens DA-converter

Het in de VS gevestigde Parasound introduceert zijn nieuwe Halo P 6, 2.1-kanaals voorversterker en DA-converter aan de bezoekers op het Rocky Mountain Audio Fest in Denver dat wordt gehouden op 5 tot 7 oktober. De Parasound Halo P 6 vervangt de vijf jaar oude P 5 en verbetert zijn voorganger met een eersteklas ESS DAC-chip, een volumeregeling gebaseerd op een weerstandsladder en vele andere kleinere verbeteringen.

Net als de P 5 biedt de nieuwe Parasound Halo P 6 een ruime hoeveelheid ingangen voor zo ongeveer alle digitale en analoge bronnen, inclusief draaitafels. Een 2.1-kanaals cross-over zorgt voor een perfecte interface met zowel stereosystemen als systemen waarbij een tweetal luidsprekers wordt gecombineerd met een subwoofer.

Voor de nieuwe Halo P 6 heeft Parasound de eerbiedwaardige Burr-Brown DAC van zijn voorganger vervangen door een nieuwe ESS Sabre32 Reference DAC. De P 6 heeft een asynchrone USB-ingang die PCM ondersteunt tot 32-bit/384 kHz en Native DSD256 en DoP DSD kan decoderen. De coaxiale en het tweetal optische ingangen accepteren PCM tot 24-bit/192 kHz. De bijgewerkte USB-ontvanger belooft “plug and play”-werking met Windows 10 en Mac OS.

De Parasound Halo P 6 beschikt ook over een nieuwe Burr Brown volumeregelaar met analoge weerstandsladder en dimbare volumeweergave op het voorpaneel om de gemotoriseerde potentiometer van de P 5 te vervangen. De weerstandsladder biedt grotere nauwkeurigheid en resolutie en elimineert mechanische contacten in het signaalpad. Hiermee kan de gebruiker het inschakelvolume en de favoriete volume-instellingen programmeren, met toegang vanaf de meegeleverde afstandsbediening met achtergrondverlichting. De P 6 behoudt de esthetiek van een massieve aluminium draaiknop voor de volumeregeling die voorzien is van een kogellager.

De Parasound Halo P 6 heeft een phono-ingang voor mm- of mc-elementen met omschakelbare belastingen van 100 Ohm of 47 kOhm. In de P 6 is de versterking van de phono-trap verhoogd voor betere prestaties in combinatie met elementen met een lage uitgangsspanning. Naast de omschakelbare draaitafelingang zijn vijf gewone cinch-lijningangen beschikbaar, alsmede eebn enkele XLR-ingang. De gebruiker heeft de beschikking over XLR- of cinch-uitgangen. Signalen kunnen ook gebruik maken van het sterk ontwikkelde analoge basmanagementsysteem van Parasound met instelbare hoogdoorlaat en laagdoorlaat-crossovers voor 2.1-kanaals luidsprekers/subwoofersystemen met behulp van RCA- of XLR-verbindingen. De P 6 biedt ook een verbeterde kanaalscheiding.

De Parasound Halo P 6 is de optimale audio-interfacecomponent voor zowel high-end audio als geavanceerde aangepaste integratietoepassingen, en het bevat home-theater bypass-ingangen. Er zijn ingangen op het voorpaneel voor een draagbare speler en voor een speciale hoofdtelefoonversterker met hoge stroomsterkte. Alle functies zijn ontworpen om toegankelijk te zijn via de meegeleverde afstandsbediening of door Parasound’s ondersteuning voor standaard externe besturingsprotocollen van derden. Er zijn IR-ingangs- en lusuitgangsaansluitingen op het achterpaneel, een 12-Volt triggeruitgang en optionele adapters voor rekmontage.

Parasound Halo P 6: prijs en leveringsinformatie

Parasound’s Halo P 6 is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering. De prijs in de VS is bepaald op 1.500 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, douaneheffingen en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE