NIEUWS

Zesto Audio Andros Deluxe: instelbare phono-versterker met buizen

Sinan Kökbugur | 27 september 2018 | Fotografie Fabrikant

Het in de Verenigde Staten gevestigde Zesto Audio heeft de Andros Deluxe Phonostage aangekondigd. De Andros Deluxe is een phono-versterker met buizen. Het nieuwe apparaat kan verregaand ingesteld worden voor een optimale match met het aangesloten element. De Andros Deluxe Phonostage zal zijn debuut beleven op het Rocky Mountain Audio Fest dat plaatsvindt van 5 tot 7 oktober 2018 in de stad Denver.

Zesto Audio Andros Deluxe Phonostage: instelbaar en voorzien van buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf Zesto Audio bouwt voornamelijk versterkers die allen voorzien zijn van buizen. De Andros Deluxe Phonostage is een mix van Zesto’s phono-versterkers. Hij neemt dezelfde oppervlakte in als de Andros 1.2 maar heeft ook veel kenmerken van de Andros Tessera.

Eigenaar en hoofdontwerper van Zesto Audio George Counnas stelt: “ik ontwerp heel graag phono-versterkers en doe dat met passie. Door het succes van de eerdere modellen wilde ik het circuitontwerp en de aarding naar een nieuw niveau tillen.â€

Het uitgangscircuit is nieuw en is gebaseerd op de 12DW7-buis die zijn signaal aan een gebalanceerde uitgangstransformator levert. De hoofdprint is duo-mono ontworpen voor een maximale kanaalscheiding. Het ingangscircuit maakt gebruik van de mc step-up transformer die ook is geplaatst in de Andros Tessara. Naast de 12 DW7 zijn ook buizen gebruikt van het type 12AX7. De gebruiker heeft de keuze uit een XLR- of cinch-uitgang.

We weten nog niet of en wanneer de Andros Deluxe naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Zesto Audio.


EDITORS' CHOICE