NIEUWSDirac

Peter Cedmer is Dirac’s nieuwe hoofd Product Management, Afd. XR Audio

Het Zweedse Dirac Research heeft Peter Cedmer, de voormalige Chief Technology Officer van Jays Headphones, benoemt tot hoofd van de afdeling XR Audio. Cedmer brengt jarenlange audio-ervaring en een waardevol consumentenperspectief met zich mee voor de jonge en snelgroeiende XR-afdeling van Dirac.

Dirac Research: Room Correction, VR Audio, AR Audio, XR Audio

Dirac Research, naar eigen zeggen de wereldleider in digitaal geoptimaliseerde geluidsoplossingen, kondigde onlangs de benoeming aan van Peter Cedmer als Head of Product Management, XR Audio. Met de benoeming van Peter Cedmer wordt feitelijk de uitbreiding van zijn XR Business Unit voorgezet. Peter zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de huidige XR-productportfolio van het bedrijf en het ontwikkelen van toekomstige routekaarten voor producten.

Niet bekend met de software van Dirac? Lees dan ons achtergrondartikel over de software van Dirac.

“De XR-bedrijfseenheid van Dirac groeit snel en het is essentieel dat we deze uitbreiding koppelen aan een nieuwe medewerker die de ervaring heeft om onze verkoop- en productdoelen te ondersteunen,” aldus Dirac’s General Manager & Business Director van XR Audio, Lars Isaksson. “Gebaseerd op Peter’s rijke industriële ervaring, zijn we ervan overtuigd dat hij aan al onze behoeften voldoet. Ik kijk er naar uit om nauw met hem samen te werken om door te gaan met het ontwikkelen van digitale oplossingen die audio herdefiniëren voor de AR / VR-industrie.”

Peter Cedmer komt naar Dirac met uitgebreide ervaring in audio. Hij bracht elf jaar door bij Jays Headphones, waar hij zich opwerkte van Project Manager tot Chief Product Officer en, meest recent, Chief Technology Officer. Daarvoor was Cedmer technisch manager bij ANOVO. Peter behaalde zijn Bachelor of Engineering & Electronics aan Karlstad University.

“De koptelefoonmarkt is een van de belangrijkste en opwindende segmenten voor 3D-audio,” voegde Isaksson toe. “Peter's uitgebreide ervaring en netwerk zullen ons enorm ten goede komen. Bovendien biedt zijn scherpe kennis van het consumentenperspectief, verfijnd door zijn meer dan tienjarige ambtstermijn bij Jays, ons B2B-bedrijf een belangrijk perspectief wanneer we de toekomst ingaan.”

Dirac's XR-afdeling debuteerde met zijn 3D-audio oplossing, Dirac VR, in januari 2017, waar het met lovende kritieken werd ontvangen. Sinds de lancering heeft het bedrijf een reeks 3D-audio-specifieke prijzen gewonnen. Voorts heeft Dirac erkenning gekregen voor de beste VR / AR-industrietechnologie tijdens de Tech XLR8 Award Ceremony, de lancering uitgevoerd van de tweede generatie Dirac VR op MWC 2018, het debuut gehad in de wereld van de gamingheadset door een belangrijke deal met een marktleider en nu, meest recent, deze strategische aanwinst om de groeiende XR-audioproductportfolio van het bedrijf verder vorm te geven.

“3D-audio vertegenwoordigt de toekomst van hoofdtelefoons, gamingheadsets, VR / AR en meer, en de technologie van geen enkele onderneming is beter dan die van Dirac,” aldus Cedmer. “Hun wetenschappelijke en op onderzoek gebaseerde benadering van productontwikkeling heeft ertoe geleid dat het bedrijf is uitgegroeid tot een echte pionier op het gebied van digitale audio in alle productcategorieën, en ik kijk er naar uit om lid te worden van hun toch al sterke XR-team om de weg te effenen voor toekomstig succes op de markt.”

Dirac VR is een high-end alternatief voor bestaande VR-audiotechnologieën voor 3D-geluidsweergave in hoofdtelefoons. Met behulp van de gepatenteerde Dynamic HRTF's (Head-related Transfer Functions) tilt Dirac VR VR / AR-audio naar een nieuw niveau van realisme.

EDITORS' CHOICE