NIEUWSFocal

Focal Elegia: de eerste high-end gesloten hoofdtelefoon van Focal

De Franse luidspreker- en hoofdtelefoonbouwer Focal heeft de Elegia gelanceerd. De Elegia is de eerste high-end gesloten hoofdtelefoon van het merk. Volgens Focal is de Elegia bedoeld voor luisteraars die altijd en overal een hoogwaardige muziekweergave ambiëren. Omdat de oorschelpen van de Elegia gesloten zijn, komt er weinig of geen omgevingsgeluid naar binnen en weinig tot geen muziek naar buiten.

Focal Elegia: gesloten dynamische hoofdtelefoon

Het Franse audiobedrijf Focal bouwde oorspronkelijk alleen luidsprekers maar is enkele jaren terug ook in de hoofdtelefoonmarkt gestapt. In 2016 werden de modellen Elear en Utopia gelanceerd, gevolgd door de Clear in 2017 (lees ook onze recensie over de Focal Clear). De nu gelanceerde Elegia is het eerste gesloten topmodel van Focal. Volgens Focal is de Elegia bedoeld om desgewenst altijd en overal van een topgeluid te genieten. De geluidsisolatie zou niet minder dan perfect zijn. De oorschelpen zijn overigens niet potdicht. Focal heeft naar eigen zeggen slimme ventilatieopeningen in de oorschelpen geplaatst.

De drivers hebben een M-vormige omgekeerde dome die gemaakt is van aluminium en magnesium en een frameloze koperen spoel. De oorkussens zijn gemaakt van microvezel en memory foam. De hoofdband is gemaakt van aluminium en is afgewerkt met leer.

Focal Elegia: technische specificaties

De impedantie van de Elegia bedraagt 35 Ohm. Gecombineerd met een gevoeligheid van 105 dB SPL / 1 mW / 1 kHz zou aansturing dus geen uitdaging moeten zijn. Het frequentiebereik is 5 Hz tot 23 kHz. De drivers hebben een membraan dat is gemaakt van aluminium en magnesium en hebben een diameter van 40 millimeter. Het gewicht is 430 gram. Een afneembare kabel van 1,2 meter met een jackplug van 3,5 millimeter wordt meegeleverd, alsmede een jackplug-adapter van 3,5 millimeter naar 6,35 millimeter. Ook een harde draagkoffer wordt meegeleverd.

Focal Elegia: prijs en leveringsinformatie

De Focal Elegia is te koop voor een adviesprijs van 899 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE