NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio introduceert Subsonic sub van 275 kilo

Wilson Audio heeft een nieuwe subwoofer met de naam Subsonic geïntroduceerd. De 1 meter 65 hoge en ruim 275 kilo zware sub van het Amerikaanse luidsprekermerk heeft een prijskaartje van 37.500 dollar. 

Het Amerikaanse Wilson Audio heeft een nieuwe kolos gepresenteerd om in de voetsporen van subwoofers als de WATCH Dog, Thor's Hammer en WAMM Master Subsonic te treden, allen ontworpen om de regio tussen 10 en 40Hz zo zuiver mogelijk weer te geven. De Subsonic is daarop geen uitzondering.

Wilson Audio Subsonic

De stevige subwoofer kan dan ook bogen op de sterke punten uit de WAMM Master-voorganger, waaronder dezelfde subwoofer drivers en hetzelfde interne volume. De Subsonic maakt gebruik van drie dual spider woofers in een behuizing die is afgestemd op de reproductie van het infrasone maar wel voelbare bereik onder 20Hz en is tegelijkertijd naadloos afgestemd om samen te werken met een willekeurige Wilson in de lagere midrange.

Verschillen met de WAMM Master vinden we vooral in de afwerking. Het metaalwerk in de WAMM Master Subsonic is voorzien van een prismatische afwerking die de WAMM-lijn weerspiegelt, terwijl de nieuwe Subsonic gekenmerkt wordt door het standaardmetaal dat Wilson Audio al jaren doorheen het hele assortiment gebruikt. Het interne verstevigingsmateriaal van de Wilson Audio Subsonic komt eveneens uit eigen huis: het HDF is hetzelfde materiaal als in het Thor's Hammer brace systeem.

De Subsonic is de perfecte partner voor een paar Wilson Audio Alexandria, Alexx of Alexia, geconfigureerd als enkele mono-eenheid of als tweekanaals stereo-installatiepaar. De subwoofer wordt afgewerkt in het exclusieve zeventraps WilsonGloss-verfproces dat alle Wilsons hun kenmerkende glans geeft. 

Specificaties

Woofer: 3 12inches, dual spider
Frequentiebereik: 10 tot 100Hz
Nominale impedantie: 4 Ohm
Gevoeligheid: 87 dB @ 1 watt @ 1 meter @ 100Hz
Afmetingen: 165.25cm hoog, 69,09cm diep, 45,87cm breed
Gewicht: 277,60 kilo

De Wilson Audio Subsonic heeft in het thuisland een prijskaartje van 37.500 dollar. Op het moment van schrijven is de prijs in euro's nog niet bekend, maar een belangstellende moet onder andere rekening houden met transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE