NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast en 5000-serie op Audio Show iEar'

Zaterdag en zondag mag je op de Audio Show iEar' ook het actuele aanbod van Yamaha verwachten, met speciale aandacht voor MusicCast en de 5000-serie, waaronder de GT-5000 platenspeler. Een van de laatste ingezonden berichten van deelnemers om alvast warm te lopen voor komend weekend!

Yamaha MusicCast

MusicCast is de Multiroom-totaaloplossing van Yamaha en een vast onderdeel van alle nieuwe netwerk-ready entertainmentproducten van Yamaha. Behalve streamingluidsprekers, soundbars en AV-receivers kunnen met disklavier ENSPIRE ook zeer grote piano's en vleugels aan het audionetwerk worden gekoppeld. Met de 'MusicCast Add' WXAD-10 is bovendien elk denkbaar weergaveapparaat MusicCast-ready. De enige voorwaarde is een audio-ingang. Alle via MusicCast verbonden onderdelen vormen één groot audionetwerk: zo kan elk signaal in elke ruimte door elk apparaat worden weergegeven.

Streaming-luidsprekers 

Met MusicCast 20 en MusicCast 50 presenteert Yamaha twee nieuwe streaming-luidsprekers, die met hun geluid en de uitgebreide functies weten te betoveren. Het kleinere systeem MusicCast 20 biedt muziekweergave van de de allerhoogste kwaliteit in een compact design en kan met een tweede exemplaar worden gecombineerd tot een volwaardige stereoset-up. MusicCast 50 biedt de allerhoogste flexibiliteit: met twee lagemiddentoners en twee tweeters vormt de luidspreker reeds op zichzelf een stereosysteem en kan hierdoor als uiterst compacte muziekinstallatie of voor het verbeteren van het tv-geluid worden gebruikt. In combinatie met een tweede MusicCast 50 ontstaat weer een klassieke stereoset-up met twee luidsprekers, die dankzij zijn vermogen zowel muziek als films excellent weet weer te geven.

Yamaha Soundbars

De nieuwe generatie soundbars van Yamaha verrijkt iedere woonkamer met excellente sound en een elegant design. De MusicCast BAR 40 levert met ondersteuning van DTS Virtual: X immersieve surround-sound, die de Home Cinema-beleving naar een nieuw niveau brengt. De MusicCast BAR 400 doet er met een draadloze subwoofer nog een schepje bovenop en zorgt met krachtige bassen voor een vol geluidsdecor. Beide soundbars voegen zich met Yamaha MusicCast naadloos in het Multiroom-netwerk bij u thuis in, zijn optioneel met compatibele surround-luidsprekers draadloos uit te breiden en bieden tal van aansluitmogelijkheden zoals bijvoorbeeld HDMI en Bluetooth.

Of u nu naar het geluid van uw Home Cinema luistert of naar de drumklanken van een rockband: de draadloze subwoofer Yamaha MusicCast SUB 100 levert geen half werk. Aangedreven door een driver met een conus van 8 inch en met een vermogen van 130 Watt brengt hij indrukwekkende bastonen naar uw Home Cinema. Zo gaan de explosies van de populaire actiefilms van dit moment door merg en been: dat is geluid dat gehoord wil worden! De MusicCast SUB 100 zorgt er bovendien voor dat u nog meer van stereomuziek kunt genieten. De drums zullen uw huis doen trillen. De subwoofer met Twisted Flare Port-technologie ziet er dankzij de elegante pianolak net zo goed uit als hij klinkt en past daardoor perfect in elke woonkamer.

Home Cinema zonder kabels

De combinatie van meerdere nieuwe MusicCast-apparaten zorgt voor verdere mogelijkheden. Zo kunnen twee MusicCast 20 of MusicCast 50 als surround-luidsprekers worden gebruikt met de nieuwe AV-receivers van de RX-V85 en de RX-A80-serie en de nieuwe soundbars MusicCast BAR 40 en MusicCast BAR 400 in een Home Cinema-surroundset-up. Het geniale hieraan is: er zijn geen luidsprekerkabels nodig! De surround-luidsprekers ontvangen draadloos hun signalen. Hierdoor is het lastige kabels leggen door de ruimte niet langer nodig. De MusicCast 50 kan zo nodig alleen het achterste geluidsbeeld van een surroundset-up op zich nemen. Via een speciale technologie wordt een virtual surround gecreëerd, zodat een volwaardige Home Cinema-belevenis mogelijk is met slechts één, draadloos aangesloten, luidspreker.

Yamaha GT-5000 platenspeler

De GT-5000 is de trotse comeback van Yamaha in de wereld van de langspeelplaten. De platenspeler verenigt de allerbeste techniek in een massieve behuizing die is voorzien van dezelfde pianolak waarmee ook de legendarische vleugels van de Japanse fabrikant worden afgewerkt. De 5 kilo zware, uit aluminium vervaardigde draaischijf van de GT-5000 zorgt in combinatie met de in eigen beheer ontwikkelde met riem-aangedreven motor voor vrijwel geluidloos platen draaien. De rechte, korte toonarm garandeert maximaal puur geluid. Als verdere highlight is de platenspeler uitgerust met symmetrische uitgangen. Daarmee is het de ideale afspeelpartner voor de ook nieuw gepresenteerde voor-/eindtrapcombinatie C-5000 en M-5000.

Yamaha C-5000 voorversterker

De C-5000 voorversterker laat zien dat Yamaha staat voor consequente high-end. De schakelcentrale voor de signaalverwerking voegt zich qua geluid en optiek naadloos in het ensemble in dat bestaat uit de GT-5000 platenspeler en de M-5000 eindtrap - voor een compromisloos fantastisch geluid van de bron tot de luidspreker. De Yamaha C-5000 voorversterker beschikt over een volledig symmetrische signaalvoering voor het allerpuurste geluid. Dankzij de eveneens consequente signaalscheiding bij de GT-5000 platenspeler en de M-5000 eindtrap kan hierdoor een volledig symmetrische signaalketen worden gerealiseerd. De hoge eisen komen niet in de laatste plaats ook tot hun recht in de aanwezige XLR-in- en uitgangen.

Yamaha M-5000 eindversterker

Hoog prestatievermogen van 200W per kanaal (4 Ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.07% THD, 2 kanalen aangestuurd), ingebouwd in een elegante designbehuizing: de Yamaha M-5000 eindtrap combineert hoogwaardige elektronica met groot vermogen met een massieve, vibratiegeïsoleerde behuizing en een tijdloze vormtaal. De verlichte VU-meters visualiseren elegant de dynamiek van de afgespeelde muziek. De ingebouwde ringkerntransformatoren zorgen samen met de hoogwaardige MOSFET-schakeling voor een optimaal prestatievermogen en zijn bovendien bestand tegen magnetische strooivelden. De symmetrische signaalvoering van de componenten van de Yamaha 5000-serie vindt zijn voltooiing in de M-5000 eindtrap - voor hifi-geluid op het allerhoogste niveau.

nl.yamaha.com

MERK

EDITORS' CHOICE