NIEUWSDynaudio

Shownieuws: Dynaudio Confidence met Naim ND555 op iEar' 2018

We zijn er vroeg bij vandaag, want we hebben onze eigen stand op de Audio Show iEar'. Dat bleek een prima uitvalsbasis voor een eerste bezoek aan een van onze buren: Dynaudio. Het Deense merk introduceert dit weekend†haar nieuwe toplijn Confidence op een Naim 500 systeem met als middelpunt de ND555 streamer.

Dynaudio Confidence

Dynaudio heeft de Confidence-serie verbeterd door gebruik te maken van nieuwe materialen, technieken en technologieŽn.†ďDe nieuwe Confidence familie stuwt Dynaudioís meest gewaardeerde ontwerp-filosofieŽn Ė waaronder softdome tweeters, MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) drivers en DDC (Dynaudio Directivity Control) technologie Ė naar nieuwe hoogtes door gebruik te maken van nieuwe materialen, technieken en technologieŽn. Onze beste speaker ooit."

Simulaties in Dynaudioís 'Jupiter' meetruimte zorgden ervoor dat de eigen DDC- of Dynaudio Directivity Control-techniek, waarbij afstraling in het verticale vlak wordt beperkt, verder is verfijnd, met als resultaat een nieuw ontworpen DDC-lens systeem.

Wie goed kijkt, ziet achter de zijden softdome een kegel opgebouwd uit kleine kunststof plaatjes die de luchtverplaatsing achter de softdome moet geleiden en luchtwervelingen moet voorkomen. Dynaudio noemt deze kegel de 'Hexisí. Aan de achterzijde van de tweeter vind je een forse Neodymium magneet. Uiteraard verdient deze volledig nieuwe tweeter een nieuwe naam: Esotar3.

Ook bij de midrange-unit en woofers is het nodige veranderd: alle woofers zij nu van het long-throw principe, waardoor ze een grotere en krachtigere uitslag kunnen maken. Ook de airflow binnen de units is aangepast. Alle magneten zijn van het Ďventedí type en zijn dusdanig vormgegeven dat luchtwervelingen geminimaliseerd worden.

Naim ND 555†

Zoals gezegd werd het paar Confidence speakers aangestuurd door een Naim ND555. Deze jongste streamer is de eerste netwerkspeler in de Naim 500-serie, die serieus inzet op vermogen en audiofiele weergavekwaliteit. Er is zelfs overgestapt op een nieuwe techniek: de toevoeging van 'low-voltage differential signalling' (LVDS). LVDS moet zorg dragen voor high def output en snellere processing met lager stroomverbruik. De 555 heeft Chromecast ingebouwd, is Roon-Ready, kan overweg met AirPlay en Bluetooth (aptX HD) en is geschikt voor onder meer Tidal en Spotify Connect. Muziek genoeg!

MERK

EDITORS' CHOICE