NIEUWSFocal

Focal demonstreert Kanta 3 op iEar' 2018

We zijn nog geen twee uur 'los' op de 2018-editie van de Audio Show iEar', maar steken graag alvast wat veren in de hoed van de organisatie. Sfeervolle aankleding, volle luisterruimtes, warme interesse maar vooral: fijne primeurs.

We liepen de gedeelde ruimte van Dynaudio en Naim al binnen vanmorgen, inmiddels namen we ook een kijkje bij Smart Audio. Daar speelt een gloednieuwe set Focal Kanta No.3's. 'Een van slechts twee paar in Nederland momenteel', vertelt Jan Lammers enthousiast.

Focal Kanta No. 3

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat het Franse luidsprekerfabrikant de Kanta No.2 aan de wereld voorstelde. In de Benelux was de toenmalige primeur ook aan deze Audio Show, waar bezoekers de vloerstaander voorzien van een beryllium-tweeter en woofers met een vlasconus voor het eerst konden ontmoeten (lees ook onze recensie).

De Kanta No.2 was volgens Focal het resultaat van Focal's missie om compacte vloerstaanders te ontwerpen die bestaande technologie ontwikkelen en gebruiken vanuit de duurdere productlijnen zoals de Sopra’s en Utopia’s. De Kanta No.3 borduurt daar vrolijk op voort, maar dan als iets forsere drieweg vloerstaander met een prijskaartje van 10.000 euro per paar. De introductie gaat hand in hand met het verschijnen van een kleinere broer van beide, de No. 1 monitor van 5.000 euro per set. 

Op de show maken de Kanta's muziek op aansturing van Micromega (de M One M150) en Inakustik. 

MERK

EDITORS' CHOICE