NIEUWS

Pegaso P50A: het eerste product van een nieuw Italiaans merk

Sinan Kökbugur | 29 november 2018 | Fotografie Fabrikant

Het nieuwe Italiaanse audiomerk Pegaso is dan wel pas een jaar oud, maar het heeft al tientallen jaren ontwerpervaring en een schat aan hi-fi know-how, dankzij de stamboom van het bedrijf. Het nieuwe merk is van plan zich uitsluitend op elektronica met buizen te richten. Het eerste product van Pegaso is de P50A, een geïntegreerde versterker. 

Pegaso: nieuws Italiaans merk dat zich richt op buizentechnologie

“Producten van Pegaso zijn en zullen altijd worden gebouwd rond buizen en zijn ontworpen, vervaardigd en geproduceerd in Italië”, zegt een woordvoerder van AF Group SRL, het bedrijf dat het bekroonde merk Audio Analogue in zijn bezit heeft. De aanzienlijke ervaring die is opgedaan bij het creëren van solid state elektronica is gecombineerd met de kennis van gespecialiseerde ontwerpers van buizenelektronica om een nieuwe onderneming te starten genaamd Pegaso. “Het is een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis, maar met hetzelfde doel: het maken van audiokwaliteit met referentiekwaliteit.”

Het merk Pegaso, zegt het bedrijf, vertegenwoordigt  “een perfecte unie tussen traditie en vooruitgang: het warme en betrokken geluid van buizen, gecombineerd met de zeer technische en verfijnde ontwerpfilosofie van decennia solid state-ervaring.” De merknaam en het logo - Pegasus, het mythologische gevleugelde paard - werd gekozen om het gewenste resultaat te symboliseren: een geluidskwaliteit van grote kracht en karakter, precies en dynamisch, maar ook rijk aan nuances met de vrijheid om te 'stijgen' met een levendige lichtheid van aanraking,” aldus de tekst van het persbericht.

Pegaso P50A: geïntegreerde klasse A-versterker met buizen

Het eerste product in het portfolio van Pegaso is de P50A, een volledig gebalanceerde 50 Watt geïntegreerde klasse A-versterker. Het ontwerp van de schakeling is doelbewust eenvoudig: de voorversterkersectie is beperkt tot ingangsselectie en volumeregeling. De eindversterkertrap is voorzien van vier buizen van het type 6922 en vier stuks van het type KT90 in push-pull-configuratie.

De gebruiker heeft twee XLR-ingangen en een viertal cinch-ingangen tot zijn beschikking. Een draaitafelingang ontbreekt. Desgewenst kan de P50A als eindversterker worden gebruikt.

Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 100 kHz, binnen een marge van 0,5 dB en een vermogen van 1 Watt. De signaal/ruis-verhouding is 83 dB. De totale harmonische vervorming is 0,3 procent bij 10 Watt. De P50A is met een 26 kilogram een zware jongen te noemen.

Pegaso P50A: prijs en leveringsinformatie

De Pegaso P50A kan geleverd worden in een zilverkleurige of zwarte uitvoering. Hij wisselt van eigenaar voor een bedrag van net geen 6.000 euro.


EDITORS' CHOICE