NIEUWSParasound

Parasound voegt 200 Pre toe aan NewClassic-productlijn

Het Amerikaanse audiobedrijf Parasound heeft een nieuwe voorversterker genaamd 200 Pre toegevoegd aan de NewClassic-productlijn. De nieuwe 200 Pre heeft analoge en digitale ingangen maar is desondanks relatief betaalbaar. Dat komt onder andere door het weglaten van XLR-ingangen/uitgangen. De 200 Pre is uitsluitend leverbaar in zwarte uitvoering.

Parasound 200 Pre: voorversterker met analoge en digitale ingangen

Het in de VS gevestigde Parasound heeft zijn NewClassic-productlijn van tweekanaals versterkers uitgebreid met de 200 Pre, een analoge voorversterker die voorzien is van digitale ingangen. De 200 Pre is volgens Parasound de belichaming van een “nieuwe generatie betaalbare, hoogwaardige producten”.

Het hart van de NewClassic 200 Pre is een veelzijdig analoog signaalpad, inclusief een analoge lage tonen regeling voor het volume van de frequenties tussen de 20 Hz en 140 Hz. Ook is voorzien in een bypass voor opname in een meerkanaals thuisbioscoopsysteem en eventueel kan een subwoofer worden aangesloten.

De 200 Pre, die slechts 2,5 inch hoog is, is ontworpen om een verscheidenheid aan analoge en digitale bronnen te kunnen aansluiten. Een drietal cinch-lijningangen is aanwezig waarvan er één kan worden omgeschakeld ter aansluiting van een draaitafel met naar keuze een mm- of mc-element. Op het voorpaneel is een 3,5 mm jackplugingang aanwezig met een extra versterkingsfactor van 12 dB. Dat is handig voor aansluiting van een smartphone, tablet of muziekspeler. Op het frontpaneel is ook een kleine jackplug hoofdtelefoonaansluiting aanwezig.

Aan boord van de 200 Pre bevindt zich een DA-converter met een chip van Burr-Brown die ook werd gebruikt in de onlangs met pensioen gestuurde Halo P5-voorversterker. De gebruiker kan kiezen uit een enkele optische, coaxiale of usb-ingang.

Aangepaste installatiefuncties omvatten de mogelijkheid om presets te maken voor inschakelvolume en het favoriete volume, een bi-directionele RS232 seriële poort, een IR-ingang op het achterpaneel en een 12-volt triggeroutput om een ander daarvoor geschikt apparaat mee aan/uit te schakelen. Het ingangsniveau kan dus worden aangepast om ervoor te zorgen dat alle bronnen op hetzelfde volume worden afgespeeld, ongeacht het uitvoerniveau, en de ingangen kunnen worden benoemd met zelf te kiezen namen die worden weergegeven op het dimbare LCD-display op het voorpaneel van de voorversterker.

Een verlichte IR-afstandsbediening met bedieningselementen voor volume, L/R-balans, bass, treble, subwoofer aan/uit en subwoofer-niveau wordt meegeleverd.

De 200 Pre heeft een frequentiebereik dat loopt van 20 Hz tot 20 kHz op niveau -0,05 dB. Op niveau -3 dB loopt het frequentiebereik van 10 Hz tot 80 kHz. De kanaalscheiding is 75 dB bij 20 kHz. De ruisvloer ligt op -90 dB of lager, afhankelijk van de meetmethodiek.

Parasound 200 Pre: prijs en leveringsinformatie

De Parasound 200 Pre is leverbaar in zwarte uitvoering en kost in de VS 895 dollar. Wij weten niet wanneer en voor welke prijs de 200 Pre in Nederland leverbaar zal zijn maar vanwege onder andere invoerheffingen zal de 200 Pre waarschijnlijk in Nederland iets duurder zijn.

EDITORS' CHOICE