NIEUWS

Bohne Audio BB-10L: vloerstaander voor bi-amping, eventueel met DSP

De Duitse luidsprekerbouwer Bohne Audio introduceert de nieuwe vloerstaande luidspreker BB-10L op de aanstaande Norddeutsche HiFi-Tage in Hamburg op 2 en 3 februari. De nieuwe BB-10L heeft de genen van de compacte luidspreker BB-10, die goed werd ontvangen in zowel hifi- als studiokringen. De BB-10L kan eventueel met DSP worden aangestuurd.

Bohne Audio BB-10L: tweeweg vloerstaander voorzien van linttweeter met groot bereik

Het in de Duitse plaats Engelskirchen bij Keulen gevestigde Bohne Audio heeft de BB-10L aangekondigd, een tweeweg vloerstaander die de gebruiker een grote vrijheid geeft als het om de aansturing gaat. “Met de BB-10L bieden we alle Bohne-deugden in een zeer aantrekkelijk vloerstaand ontwerp, dat een volledige herontwikkeling van de linttweeter met zich mee heeft gebracht,” zegt CEO Jörg Bohne.

De BB-10L is ook een tweeweg systeem met actieve crossover, zoals gebruikelijk bij Bohne Audio. Het unieke dipoollint werkt tot 1.000 Hertz. Daaronder neemt een woofer met een diameter van 25 centimeter de weergave over, die dankzij twee passieve radiatoren van dezelfde grootte een diepe, rijke en zeer gecontroleerde bas mogelijk maakt. Samen met de interne versterkers in een aparte behuizing, is het resultaat een ultradynamische geluidsbeeld combineert met kracht en precisie resulterend in muzikaliteit, finesse en een ontspannen luisterervaring op het hoogste niveau, aldus Bohn Audio.

Bij het kiezen heeft de klant veel opties: naast de standaardkleuren wit en zwart zijn er speciale kleuren en alle soorten fineer voor een kleine meerprijs. Bij het samenstellen van het actieve systeem heeft de klant de keuze tussen versterkercombinaties verschillende kwaliteitsniveaus.

De geïntegreerde versterker BA-250 met een hoogwaardige Klasse-AB-MOSFET-opbouw bevat een geïntegreerde Dirac Live-kameraanpassing en heeft drie broningangen. Een stap hoger is de nieuwe MiniDSP SHD als een aparte voorversterker met Dirac Live aan boord. De MiniDSP SHD werkt intern met 96 kHz en 32 bits en biedt een verscheidenheid aan analoge en digitale ingangen. De eindversterking wordt vervolgens uitgevoerd door de BA-200 eindversterker (2 x 100 Watt + 2 x 200 watt). Alle versterkers worden met de hand gemaakt door Bohne Audio en zijn voorzien van geselecteerde componenten.

Bohne Audio BB-10L: prijzen en leveringsinformatie

Prijzen losse componenten:

  • BB-10L: 5.800 euro per paar, standaardkleuren: matte lak zwart en wit, verschillende facings, speciale kleuren en lakken tegen meerprijs vanaf 400 euro
  • Vierkanaalsversterker BA-200: 3.200 euro
  • MiniDSP SHD: 1.590 euro
  • Geïntegreerde versterker BA-250 incl. Dirac: 3.600 euro

Pakketprijzen:

  • BB-10L + geïntegreerde versterker BA-250: 8.900 euro
  • BB-10L + MiniDSP SHD + vierkanaals eindversterker BA-200: 9.900 euro

We weten nog niet vanaf wanneer de luidsprekers leverbaar zullen zijn.

EDITORS' CHOICE