NIEUWS

Fishhead Audio Resolution 1.6 BS: drieweg monitorluidspreker

Het Duitse bedrijf Fishhead Audio bouwt luidsprekers en presenteert zijn tweede product, een monitorluidspreker genaamd Resolution 1.6 BS. Het is een compacte versie van de in 2017 gelanceerde vloerstaander Resolution 2.6 FS. Beide luidsprekers, dus ook het nieuwe monitormodel Resolution 1.6 BS, zijn drieweg luidsprekers. De verkoop loopt via de website van Fishhead Audio.

Fishhead Audio Resolution 1.6 BS: kleine drieweg basreflex monitorluidspreker

Het in de Duitse plaats Berlijn gevestigde Fishhead Audio wordt geleid door ontwikkelaar Christoph Winklmeier en heeft zijn tweede product uitgebracht, de Resolution 1.6 BS. Het eerste product was de vloerstaande Resolution FS 2.6, die werd gelanceerd in februari 2017. Nu is er dus het monitormodel genaamd Resolution 1.6 BS met de afmetingen 220 x 420 x 300 millimeter en een gewicht van 10,3 kilogram. Ondanks de kleine afmetingen is de Resolution 1.6 een drieweg luidspreker.

De Fishhead Audio Resolution 1.6 BS richt zich op een bijzonder transparante weergave die volgens het bedrijf elk detail van de muziek duidelijk zou moeten weergeven. Het hoog komt voor rekening van een Air Motion Tweeter (AMT) van 26 x 33 millimeter die is voorzien van een neodymium magneet. De middentoner heeft een conus van koolstofvezel met een diameter van 63 millimeter en is voorzien van een afgeschermde neodymium magneet en een aluminium frame. Ook de woofer heeft een aluminium frame en een koolstofvezel conus en deze heeft een diameter van 129 millimeter die wordt aangedreven door een ferriet-magneet.

De Resolution 1.6 BS is een basreflex luidspreker met een nominale impedantie van vier Ohm. De laagste impedantie is 3,5 Ohm bij 480 Hz. Het frequentiebereik loopt van 55 Hz tot 21 kHz op niveau -3 dB. Op niveau -6 dB is dat 45 Hz tot 30 kHz. Cross-overfrequenties liggen op 350 Hz en 3,8 kHz. De gevoeligheid is 85 dB (2,83 Volt / 1 meter). De maximale belastbaarheid is 90 Watt, maar korte pieken van 120 Watt zou de Resolution 1.6 BS ook moeten kunnen weerstaan.

De wanden van de kast van de Resolution 1.6 BS hebben een dikte van 30 millimeter en dat verklaart het relatief hoge gewicht van 10,3 kilogram. De luidspreker is alleen verkrijgbaar in mat wit. Het matzwarte voorpaneel is magnetisch bevestigd. Het aansluitpaneel met enkelvoudige bedrading is gemaakt van gefreesd aluminium en bevat vergulde, geïsoleerde aansluitingen.

We weten natuurlijk niet hoe de Fishhead Audio Resolution 1.6 BS klinkt maar feit is dat we niet vaak drie drivers in een dergelijke kleine kast zien. De specificaties zijn in elk geval veelbelovend.

Fishhead Resolution 1.6 BS: prijs en leveringsinformatie

De luidsprekers zijn voor 799 euro per paar te koop op de website van Fishhead en worden uitsluitend direct dus zonder tussenkomst van winkels geleverd. De verzending is gratis binnen Duitsland met vier weken retourbeleid. Verzendkosten voor andere landen kunnen per e-mail bij Fishhead Audio opgevraagd worden.

EDITORS' CHOICE