NIEUWSSonos

Sonos lanceert zijn eerste inbouwspeakers voor bij de Sonos Amp


Sinan Kökbugur | 05 februari 2019 | Fotografie Fabrikant | Sonos

Het Amerikaanse Sonos introduceert de Sonos Architectural by Sonance-speakers. Deze collectie passieve inbouwspeakers is ontworpen in samenwerking met Sonance en volledig geoptimaliseerd voor de nieuwe eerder aangekondigde Sonos Amp, de veelzijdige nieuwe versterker. De Sonos In-Wall by Sonance en de Sonos In-Ceiling by Sonance zijn vanaf nu te reserveren op sonos.com en zijn vanaf 26 februari 2019 leverbaar. De Sonos Outdoor by Sonance-speakers zijn verkrijgbaar in april 2019. 

Sonance bouwt custum-install luidsprekers voor Sonos

Sonos en Sonance staan naar eigen zeggen  beiden voor superieur geluid en onovertroffen design. Samen ontwikkelden ze speakers die volledig opgaan in de omgeving. Tegelijkertijd bieden de speakers een kristalhelder geluid, gelijkmatige geluidsdekking en veel gebruiksgemak. Het is voor het eerst dat er inbouwspeakers zijn ontworpen en geproduceerd voor een specifieke versterker. Hieruit blijkt dat beide merken naar eigen zeggen veel belang hechten aan het creëren van innovatieve geluidservaringen.

“Het was ons doel om voor installateurs tot een oplossing te komen, die de Sonos-beleving voor het eerst mogelijk maakt via inbouwspeakers”, zegt Patrick Spence, CEO van Sonos. “Sonance was de meest voor de hand liggende partner, omdat dit bedrijf met ons een passie deelt voor het leveren van hoogwaardige en betrouwbare geluidsoplossingen voor binnen- en buitenshuis.”

In combinatie met de Amp maakt de unieke hardware van de In-Ceiling- en de In-Wall-speakers het gebruik van Sonos’ Trueplay mogelijk. Trueplay zorgt ervoor dat al je muziek even goed klinkt, waar de speaker ook staat. Dit komt doordat de software rekening houdt met de omvang, indeling en aankleding van de kamer waarin de speakers zich bevinden en automatisch de equalizer aanpast voor een optimaal geluid.

De Outdoor-speaker is de eerste Sonos-speaker voor gebruik buitenshuis. Het unieke ontwerp maakt hem bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het nu mogelijk om thuis het gehele jaar door van audiocontent te genieten, of je nu binnen of buiten bent. “We zijn verheugd om samen te werken met Sonos voor het op de markt brengen van de eerste inbouwspeakers met TruePlay”, zegt Ari Supran, CEO van Sonance. "Sonos is toonaangevend als het gaat om geluidsbeleving. We zijn zeer enthousiast om deze beleving nu uit te breiden naar inbouwinstallaties die opgaan in het interieur.”

In combinatie met de Amp bieden de speakers van Sonos Architectural by Sonance alle voordelen van het Sonos-systeem, zoals een gebruiksvriendelijke app die werkt met al je favoriete streamingservices, AirPlay 2-bediening, regelmatige software-updates en de mogelijkheid om extra Sonos-speakers en -componenten aan je systeem toe te voegen.

Eén Sonos Amp kan tot drie Sonos Architectural by Sonance-speakersets versterken, omdat deze speakers zijn geoptimaliseerd voor de Amp. Bovendien bieden alle Sonos Architectural by Sonance-speakers een dynamische basverwerking die lage frequenties nog mooier laat klinken. Dit zorgt voor een nog rijkere luisterervaring.

Sonance luidsprekers: prijzen en leveringsinformatie

De In-Ceiling-speakers, die 699 euro per set kosten, voorzien elke kamer van muziek en zijn ideaal als je wilt genieten van een ruimtelijk geluid. Ze zijn ook voorzien van speciaal ontworpen ronde – of optionele vierkante – grilles die in dezelfde kleur als het plafond zijn te verven. De levering start op 26 februari 2019.

De In-Wall-speakers, die 699 euro per set kosten, leveren gericht, meeslepend geluid voor je homecinema. Net als de In-Ceiling-speakers hebben deze speakers ook speciaal ontworpen grilles die in dezelfde kleur als het plafond zijn te verven. De levering start op 26 februari 2019.

De Outdoor-speakers, die 899 euro per set kosten, zijn bestand tegen weersinvloeden en geven ook buiten een rijk geluid. Deze Outdoor-speakers zijn gebouwd om vocht, water, zout spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou te weerstaan. Ze zijn leverbaar vanaf april 2019.

Sonos Amp: prijs en leveringsinformatie

Sonos heeft in augustus 2018 de volledig vernieuwde Amp aangekondigd. Deze krachtige en veelzijdige versterker voor thuis is vanaf 5 februari 2019 in Nederland te reserveren op Sonos.com en vanaf 12 februari te leveren voor een prijs van 699 euro. Dit model is twee keer zo krachtig als zijn voorganger, ondersteunt Apple’s AirPlay 2 en meer dan honderd streamingservices, en heeft een HDMI ARC-poort om een tv van geluid te voorzien.

EDITORS' CHOICE