NIEUWSYG Acoustics

YG Acoustics Hailey 2: tweede generatie Hailey-luidspreker

De in de plaats Denver in de Amerikaanse staat Colorado gevestigde luidsprekerbouwer YG Acoustics heeft zijn luidspreker met de naam Hailey verbeterd. De nieuwe luidspreker heet simpelweg Hailey 2 en is in drie verschillende uitvoeringen leverbaar. We weten nog niet wanneer de luidsprekers naar Nederland zullen komen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

YG Acoustics Hailey: grensverleggend goed nog beter gemaakt

Het model Hailey van het in de VS gevestigde YG Acoustics is ongeveer een jaar geleden door onze recensent als “grensverleggend goed” gekwalificeerd (lees onze recensie over de Hailey van YG Acoustics). Kennelijk viel er volgens de fabrikant toch nog wel iets te verbeteren want de Hailey wordt opgevolgd door de Hailey 2.

De luidsprekers van YG Acoustics zitten vol met zelfontwikkelde techniek. De Hailey werd voor het eerst geïntroduceerd in 2014 en was oorspronkelijk gemodelleerd naar het toenmalige vlaggenschip Sonja. In de Hailey zijn Sonja’s klankmatige idealen en esthetiek waren verwerkt, maar dan voor een iets vriendelijkere prijs. Al snel onderscheidde de Hailey zich door zijn optimale audioprestaties en bekroonde geluid. De Hailey was een mijlpaalproduct voor het merk en de industrie.

Ontworpen en ontwikkeld door Yoav Geva, oprichter en hoofdingenieur van YG Acoustics, verzekert de Hailey 2 een nieuw niveau van uitmuntendheid in vergelijking met zijn voorganger. Hailey 2 bouwt voort op zijn erfgoed met de baanbrekende technologische innovaties van YG Acoustics, zoals BilletDome en ViseCoil.

De Hailey 2 is ontworpen in drie vormen. De Hailey 2.1 is een tweeweg passieve compacte luidspreker en de Hailey 2R een tweeweg passieve compacte luidspreker geoptimaliseerd voor achter/zijkanalen (home theater) evenals tweekanaals (stereo) gebruik. De Hailey 2.2 is een drieweg passieve vloerstaande luidspreker. Feitelijk is dit een Hailey 2.1 die op en baskast is gemonteerd. Voor de compacte modellen kan een speciale muurbeugel worden meegeleverd. Deze luidsprekerserie belichaamt volgens YG Acoustics de voortdurende toewijding van YG Acoustics om de beste vlaggenschipluidsprekers te maken.

YG Acoustics Hailey 2: belangrijkste technologieën

De technologieën van Hailey 2 zijn vergelijkbaar met die van de onlangs uitgebrachte Sonja 2, met een even indrukwekkend industrieel ontwerp en dezelfde precisieproductie van wereldklasse, nu inclusief de revolutionaire technologie van de BilletDome-tweeter en de ViseCoil basspoelen. Het resultaat is een verbluffende sonische prestatie, alleen overtroffen door de Sonja 2 en Sonja XV.

De Hailey 2 onderscheidt zich allereerst door de BilletDome-tweeter waarvoor patent is aangevraagd. BilletDome is YG Acoustics 'meest complexe mechanische uitvinding tot nu toe: een resonantie-vrije zachte koepel wordt ondersteund door een stijf, licht frame dat is vervaardigd uit aluminium. Het casco weegt slechts 30 milligram, maar de kritische delen zijn tot 14 keer dikker dan een typische harde dome. De structurele sterkte is superieur, zelfs vergeleken met domes gemaakt van de meest exotische harde materialen. Deze opmerkelijke tweeter beëindigt het eeuwenoude debat van harde koepel versus zachte koepel door het beste van beide te combineren, aldus YG Acoustics.

De bas-crossover van Hailey 2 maakt gebruik van ViseCoil spoelen, die in eigen beheer CNC-gewonden zijn en vervolgens zijn ingekapseld in een bankschroefachtige gefreesde structuur om trillingen te elimineren en toleranties te verscherpen. Het restverlies is met 24% verminderd en de lineairiteit is met 60% verbeterd. Het resultaat is een betere controle over de woofer, een veel grotere basimpact en een eenvoudiger taak voor de meeste versterkers.

Hailey 2 maakt ook gebruik van de baanbrekende technologieën van YG Acoustics, BilletCore, ForgeCore, DualCoherent, ToroAir, Cabinet Technology en FocusedElimination. Wie het fijne wil weten verwijzen wij naar de website van YG Acoustics.

YG Acoustics Hailey 2: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de luidsprekers naar Nederland zullen komen en voor welke prijs. Als wij meer informatie hebben zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.


EDITORS' CHOICE