NIEUWSAVM

AVM Ovation A 6.3: geďntegreerde versterker met digitale ingangen


Sinan Kökbugur | 18 februari 2019 | Fotografie Fabrikant | AVM

Het Duitse audiobedrijf AVM heeft de Ovation A 6.3 uitgebracht, een geïntegreerde versterker die voorzien is van digitale ingangen en bluetooth-connectiviteit. De Ovation A 6.3 kan twee keer 200 Watt aan acht Ohm leveren en kan eventueel later worden uitgebreid met modules.

AVM Ovation A 6.3: dual mono geïntegreerde versterker

AVM heeft nog niet zo lang geleden de Ovation A 8.3 uitgebracht, een geïntegreerde versterker met buizen in de voortrap. Feitelijk is de nieuwe Ovation A 6.3 dezelfde versterker maar dan zonder buizen. De A 6.3 is volledig gebouwd met halfgeleiders en heeft grotendeels dezelfde specificaties als de A 8.3.

AVM bouwt zijn producten veelal modulair op.De A 6.3 kan dus later nog van modules worden voorzien en eventueel kan dus ook nog een buizentrap worden ingebouwd. Vanwege deze flexibele architectuur worden beide versterkermodellen geleverd met een glasvenster aan de bovenzijde, zoals ook bij andere modellen van AVM.

De gebruiker heeft een ruime keuze aan analoge ingangen, vier stuks cinch en een enkele XLR, en digitale ingangen in de vorm van twee keer optisch, twee keer coaxiaal en een enkele usb-ingang. Deze laatste accepteert PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD 128. Draadloos verbinding maken kan ook, via bluetooth 4.2. Eventueel kan een optionele ARC-module worden geplaatst om audiosignaal uit een hdmi-kabel te halen.

De eindtrappen van de AVM Ovation A 6.3 zijn voorzien van 20 MOSFET’s per kanaal en elk kanaal kan 200 Watt aan acht Ohm leveren of 330 Watt aan vier Ohm. Standaard is de Ovation A 6.3 voorzien van een hoofdtelefoonversterker die werkt in klasse A. De opbouw is volledig dual mono. De voortrap is symmetrisch uitgevoerd. De afmetingen zijn 355 x 430 x 130 millimeter en de A 6.3 weegt 22 kilogram.

Prijs AVM Ovation A 6.3: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering. Een aluminium IR-afstandbediening wordt meegeleverd. De Ovation 6.3 kost 9.990 euro. Tegen een meerprijs is een verchroomde frontplaat leverbaar. De versterker wordt niet geleverd in een doos maar in een fligth case. Dat is nog eens “Deutsche Grundlichkeit”.

EDITORS' CHOICE