Acoustic Energy lanceert 500-productlijn

De Engels luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft de 500-productlijn aangekondigd die vanaf april 2019 te koop zal zijn. Het publiek op de Bristol Hifi show kan de luidsprekers binnenkort bewonderen. De nieuwe 500-productlijn heeft twee leden: de AE500, een tweeweg monitorluidspreker en de vloerstaande AE509. Acoustic Energy is nog spaarzaam met foto’s en gegevens, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Acoustic Energy AE 500 en AE509: drivers met een conus van koolstofvezel

De nieuwste serie van het Britse merk die wordt aangekondigd in het zich snel uitbreidende portfolio van Acoustic Energy, introduceert zijn eerste drivers met een conus van koolstof. De AE500 is een tweeweg monitorluidspreker en de AE509 is een vloerstaander. Met een nieuw ontwikkelde 25 mm tweeter in combinatie met 125 mm middentoner woofer, biedt Acoustic Energy lichter driver materiaal. Het gevolg is meer (pistonische) kracht op de conus en meer nauwkeurigheid met verbeterde zelf-demping in vergelijking met de populaire keramische/aluminium drivers.

"We hebben veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de koolstofvezeldrivers en aan het perfectioneren van onze unieke kasttechnologie. De resultaten zijn bewezen en wij zijn ervan overtuigd dat we een nieuw vlaggenschipassortiment hebben ontwikkeld met een uitzonderlijk geluid, goede bouwkwaliteit en toegevoegde waarde,” aldus Acoustic Energy.

De nieuwe luidsprekers zullen straks verkrijgbaar zijn is de afwerkingen zwart of wit hoogglans of walnoothout. De kastconstructie is deels afgekeken van de Reference-productlijn met speciale aandacht voor het verder reduceren van resonanties. Metalen steunen worden meegeleverd met de vloerstaander voor stabiliteit en ontkoppeling van de ruimte. Passende stands zijn beschikbaar zijn voor de AE500.

Acoustic Energy AE 500 en AE509: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting staan de AE500 en AE509 vanaf april 2019 in de winkel. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar op een Engelstalige website hebben wij onderstaande prijzen gezien.

  • AE500: 1.000 Britse ponden
  • AE500: 1.200 Britse ponden (inclusief stands)
  • AE509: 2.300 Britse ponden

EDITORS' CHOICE