NIEUWSDenon

Denon lanceert drietal hoofdtelefoons voor onderweg

Het Japanse audiobedrijf Denon, onderdeel van het grotere Sound United, heeft een drietal nieuwe hoofdtelefoons gelanceerd, genaamd AH-GC30, AH-GC25NC en AH-GC25W. De AH-GC30 en AH-GC25W kunnen muzieksignaal ontvangen via bluetooth. De AH-GC30 en AH-GC25NC zijn ook voorzien van noise-cancelling. De hoofdtelefoons komen in de loop van de komende lente op de markt.

Denon GC-productlijn: hoofdtelefoons voorzien van aptX HD bluetooth en noise-cancelling

Denon introduceert de nieuwste ontwikkeling op het gebied van onderweg luisteren met zijn GC-productlijn van hoofdtelefoons. Het nieuwe assortiment is gebaseerd op de moderne FreeEdge drivertechnologie van het bekroonde vlaggenschip AH-D9200. De modellen zijn voorzien van aptX HD bluetooth, de allernieuwste, multifunctionele actieve noise-cancelling en zelfs de optie om rechtstreeks aan te sluiten op de usb-poort van een pc, voor het allerbeste geluid.

Denon heeft meer dan vijftig jaar ervaring met de techniek en fabricage van hoofdtelefoons en beschikt daarmee naar eigen zeggen over ongeëvenaarde expertise op het gebied van superieur geluid en innovatief design: De nieuwe productlijn combineert al deze kennis in drie modellen: de AH-GC30, met zowel actieve noise-cancelling als bluetooth, de bekabelde AH-GC25NC met actieve noise-cancelling; en de AH-GC25W met bluetooth.

De twee modellen die zijn voorzien van actieve noise-cancelling (AH-GC30 en AH-GC25NC) zijn uitgerust met Denon's eigen FreeEdge drivertechnologie. Deze maakt gebruikt van 'zwevende' diafragma's voor een geluid met minder resonantie en nauwkeurigere pistonbewegingen. Hierdoor komt alle dynamiek en nuance in de muziek tot uiting. Het ontwerp en de akoestische tuning van de nieuwe modellen zorgen voor puurder en krachtiger basgeluid. Hierdoor komt alles wat je afspeelt volledig tot zijn recht, inclusief alle verbeterde details van audio in hoge resolutie.

Met behulp van de aptX HD bluetooth van de AH-GC30 en de AH-GC25W wordt muziek in hoge resolutie draadloos van compatibele apparaten naar de hoofdtelefoons verstuurd. Bovendien is er ook de optie om de hoofdtelefoons rechtstreeks te verbinden met een computer via een usb-aansluiting.

AH-GC30 en AH-GC25NC: drie standen noise-cancelling

De nieuwste generatie actieve noise-cancelling van Denon is speciaal ontwikkeld voor de AH-GC30 en de AH-GC25NC en maakt gebruik van meerdere microfoons om omgevingsgeluid te analyseren en compenseren. Er zijn drie standen voor optimale geluidsonderdrukking, of je nu met het vliegtuig of de trein reist, buiten een wandeling maakt of je wilt concentreren op je werk op kantoor.

De actieve noise-cancelling bestaat uit vier microfoons aan de binnen- en buitenkant van de hoofdtelefoons en geavanceerde digitale signaalverwerking en onderdrukt daarmee nog meer omgevingsgeluiden. Dankzij de drie verschillende standen kun je hem ook uitstekend aanpassen op de aanwezige omstandigheden. In de 'City'-stand worden alle voorkomende geluiden in drukke omgevingen onderdrukt en met de 'Office'-stand kun je rustig werken op je werkplek. Met de 'Flight'-stand kun je het constante, storende geluid van vliegtuigmotoren verminderen.

Het noise-cancellingsysteem is bovendien voorzien van een speciale 'omgevingsmonitor': je hoeft alleen maar op een van de oorstukken te tikken om het omgevingsgeluid weer toe te laten via de ingebouwde microfoons. Je kunt de hoofdtelefoon dus gewoon ophouden als je de stewardess in het vliegtuig of je collega op kantoor wilt kunnen verstaan.

De bluetooth-modellen (AH-GC30 en AH-GC25W) zijn ook voorzien van twee extra microfoons met achtste generatie geluidsonderdrukking. Je kunt dus gemakkelijk onderweg telefoneren met uitstekende spraakkwaliteit. Het bekabelde model AH-GC25NC is ook voorzien van een microfoon in het snoer, evenals de meegeleverde kabels van de bluetooth-modellen.


Alle drie de modellen bieden optimaal comfort en gemak met ergonomische oorkussens met traagschuim, bedekt met hoogwaardig synthetisch leer. De ingebouwde batterijen zijn gemaakt voor langdurig gebruik: tot wel 20 uur met een volledig opgeladen batterij bij het gebruik van zowel noise-cancelling als Bluetooth of 25 uur bij het gebruik van alleen noise-cancelling.

De AH-GC30 in het kort

  • Denon FreeEdge drivers voor een ultra-nauwkeurig, krachtig geluid
  • Actieve noise-cancelling met vier microfoons en drie standen, voor gebruik in het vliegtuig, in de stad of op kantoor en snelle en eenvoudige passthrough van omgevingsgeluid
  • aptX HD Bluetooth voor geluid in hoge resolutie met compatibele apparaten, en een bekabelde aansluiting en USB-audio-optie
  • Batterij gaat 20 uur mee tijdens lange reizen (bij het gebruik van Bluetooth en noise-cancelling); tot wel 25 uur zonder Bluetooth. Het duurt twee uur om de batterij helemaal op te laden. Na 10 minuten opladen kun je hem 2 1/2 uur gebruiken, en na 15 minuten 4 1/2uur
  • Over-ear ontwerp met oorkussens voorzien van traagschuim en afgewerkt met synthetisch leer voor een perfecte pasvorm en optimaal comfort voor langdurig gebruik
  • Metalen, duurzame hanger; verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit

 

De AH-GC25NC in het kort

Zelfde als de AH-GC30 met actieve noise-cancelling (batterij gaat 40 uur mee), maar met bekabelde aansluiting (geen bluetooth)

De AH-GC25W in het kort

Zelfde als de AH-GC30 met aptX HD bluetooth (batterij gaat 30 uur mee), maar zonder actieve noise-cancelling

AH-GC30, AH-GC25NC en Ah-GC25W: prijzen en leveringsinformatie

De AH-GC30 (349 euro) is vanaf maart 2019 verkrijgbaar, de AH-GC25NC (299 euro) is vanaf april verkrijgbaar, en de AH-GC25W (249 euro) vanaf mei.

MERK

EDITORS' CHOICE