NIEUWSMcIntosh

Elf McIntosh-producten zijn per direct Roon-gecertificeerd

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft vandaag laten weten dat elf producten van het bedrijf gecertificeerd zijn voor gebruik met Roon, de software van Roon Labs. Nieuwe gebruikers moeten een Roon-account maken en vervolgens de toepassing downloaden en installeren. Bestaande Roon-gebruikers kunnen hun systeem activeren om de McIntosh apparaatpictogrammen en geoptimaliseerde instellingen te verkrijgen door hun Roon Core opnieuw te starten vanaf 13 maart 2019. 

McIntosh integreert Roon in elf producten

Roon is een rijke en boeiende manier om te bladeren, te organiseren en naar muziek te luisteren. Artiestenfoto's, credits, bios, recensies, songteksten, tourdata en componisten worden automatisch gelokaliseerd en vervolgens met elkaar verbonden door koppelingen om een surfbaar digitaal magazine te bouwen. Roon is ook een multi-room, multi-user genetwerkt audioplatform. De software biedt functies zoals bit-perfecte weergave, DSD en PCM upsampling, multikanaals ondersteuning en signaalpadweergave.

Niet bekend met de software van Roon? Lees dan ons achtergrondartikel over Roon.

De volgende producten van McIntosh zijn vanaf heden geschikt voor de Roon-software:

Al deze modellen maken gebruik van een krachtige achtkanaals 32-bits DA-converter die wordt gebruikt in Quad Balanced-modus. De coax-ingangen en optische ingangen decoderen muziek tot 24-bit / 192 kHz. De usb-ingangen accepteren zelfs hogere PCM-signalen en wel tot 32-bit / 384 kHz. Voorts ondersteunen de usb-ingangen DSD tot DSD256 en DXD 384 kHz.

Producten die zijn aangeduid als Roon Tested zijn geprofileerd en getest door zowel Roon als McIntosh voor maximale compatibiliteit. Roon herkent deze apparaten en stuurt ze audio die is geoptimaliseerd voor hun mogelijkheden. De apparaatinstellingen in Roon zijn geoptimaliseerd om de klantervaring te verbeteren. Geen gehannes met selectievakjes of dropdowns, Roon Tested-apparaten worden automatisch geïdentificeerd en uit de doos geconfigureerd.

Aan de slag met McIntosh en Roon

Nieuwe gebruikers moeten een Roon-account maken en vervolgens de software downloaden en installeren (dat is overigens niet gratis, meer info op de website van Roon Labs). Bestaande Roon-gebruikers kunnen hun systeem activeren om de McIntosh apparaatpictogrammen en geoptimaliseerde instellingen te verkrijgen door hun Roon Core opnieuw te starten vanaf 13 maart 2019. Vervolgens kunnen ze de Identify My Device- functie in de apparaatinstellingen gebruiken om de nieuwe informatie toe te passen.

EDITORS' CHOICE