NIEUWS

Gallo Acoustics viert 20-jarig jubileum van Micro met chromen modellen

De in Texas gevestigde luidsprekerbouwer Gallo Acoustics bouwt kleine bolvormige luidsprekers. Het bedrijf viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum en zet dit heugelijke feit luister bij door het uitbrengen van chromen versie van de bestaande modellen Micro, Micro SE, Micro Droplet en Micro Droplet SE.

Gallo Acoustics chromen jubileumversies

Ontwerper Anthony Gallo, drijvende kracht achter Gallo Acoustics, kiest al sinds het begin zijn eigen weg als het gaat om techniek en vormgeving van luidsprekers. Na kritisch en commercieel succes met zijn baanbrekende sferische Nucleus Solo-referentieluidspreker en als resultaat van een vijf jaar durende ontwikkeling, lanceerde Anthony Gallo in de zomer van 1999 zijn nieuwe 'betaalbare' Nucleus Micro-ontwerp.

Rond de eeuwwisseling veranderde de audiomarkt. Het begin van een daling van de traditionele 'stereo' markt begon net merkbaar te worden, home cinema won snel aan populariteit en de lancering van de iPod was slechts twee jaar verwijderd, en daarmee de geboorte van de digitale muziekrevolutie. De populariteit van grote vloerstaande luidsprekers nam af, gedeeltelijk gedreven door ontwerp en innovatie, maar ook door een subtiele maar tastbare tegenwerking van grote 'boxy'-luidsprekers. Er was een marktkans voor een compact, designbewust alternatief dat in staat was om echte hifi-prestaties te leveren.

Geïnspireerd door dezelfde principes die de Nucleus Solo hadden laten zien in audiofiele kringen, namelijk dat bolvormige luidsprekerontwerpen inherente superioriteit hebben ten opzichte van traditionele rechthoekige behuizingen, begon de Nucleus Micro aan veranderende percepties van hoe goed een 'kleine', redelijk geprijsde luidspreker kon klinken. Oorspronkelijk verkrijgbaar in een keuze uit zwarte of witte afwerkingen, was het Nucleus Micro-ontwerp (nu eenvoudigweg bekend als de “Micro”) een instant-hit, alom geprezen als een tweekanaals product voor de stereomuziek, maar ook als home cinema-luidspreker.

Na twintig jaar onafgebroken productie, kan de Micro als een echte klassieker worden beschouwd. Door de jaren heen hebben evolutionaire verfijningen aan de behuizing en de driver de Micro op alle gebieden verbeterd, een tweede versie met hogere prestaties (de Micro SE) en een hangende variant (Droplet) zijn toegevoegd aan de line-up, elk met de filosofie van het oorspronkelijke concept van Anthony.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heeft Gallo Acoustics een zeer speciale verchroomde versie van de Micro, Micro SE, Micro Droplet en Micro Droplet SE geproduceerd. Elk exemplaar is zorgvuldig verchroomd. Het resultaat is een zeer speciale luidspreker - tactiel, knap en prachtig luxueus.

Gallo Acoustics chromen jubileumluidsprekers: prijzen en leveringsinformatie

De speciale Chrome Editions zijn verkrijgbaar bij alle dealers en distributeurs van Gallo Acoustics of rechtstreeks in de online winkel. De prijzen zijn als volgt (per stuk):

  • Micro:   259 euro
  • Droplet:   309 euro
  • Micro SE:   309 euro
  • Droplet SE:   369 euro

EDITORS' CHOICE