NIEUWST+A

Vloerstaand T+A CWT1000-40 jubileummodel gepresenteerd

Het Franse Focal is niet het enige audiomerk dat op de beursvloer in München een jubilemfeestje komt vieren; ook het Duitse audiobedrijf T+A bestaat veertig jaar. Op de verjaardagsborrel in eigen land heeft het merk een jubileumluidspreker uitgebracht met de naam CWT1000-40. Feitelijk is deze luidspreker een doorontwikkeling van de CWT 1000-8 SE, maar het is meer dan een cosmetische herziening alleen.

T+A CWT1000-40: combinatie van elektrostatische en dynamische drivers

T+A (Theorie und Anwendung) bouwt bronnen, versterkers en luidsprekers. Voor de veertigste verjaardag van het bedrijf heeft T+A de Solitaire CWT 1000-8 SE ingrijpend verder ontwikkeld.

Het front van het nieuwe CWT1000-40 jubileumeditie is gefreesd uit massief aluminium, nadat de geluidsgeleiding precies voor elk chassis afzonderlijk is berekend. Het was vervolgens mogelijk om alle storende schroeven, manden of randen volledig te vermijden. Het hele ontwerp is naar eigen zeggen verbeterd.

De frequenties boven de 2.000 Hz komen voor rekening van een elektrostatische driver met een afmeting van 960 x 50 millimeter. Een viertal aan de zijkant gemonteerde woofers met een diameter van 210 millimeter geven de frequenties onder de 200 Hz weer. Het tussengebied komt voor rekening van een achttal middentoners met een diameter van 120 millimeter. De kast is gesloten.

De 1,35 meter hoge behuizing bestaat uit meervoudig gelijmde lagen hout en materialen van verschillende dichtheden, aan de buitenzijde een koolstofweefsel, verzegeld in meerdere lagen met speciale PU-verf. Sterke spikes en een stevige massieve aluminium voetplaat ontkoppelen de luidspreker volledig van de ondergrond. T+A geeft een maximale belastbaarheid op van 300 Watt aan nominaal vermogen. De gevoeligheid is 88 dB (1 Watt / 1 meter). Het frequentiebereik loopt van 26 Hz tot 40 kHz. De impedantie is vier Ohm.

T+A CWT1000-40: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële informatie ontvangen, maar verwachten een prijs net onder de € 50.000 per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE