NIEUWS

Warwick Aperio: referentiehoofdtelefoonsysteem, straks te zien in München

Het in Groot-Brittannië gevestigde Warwick Acoustics heeft een nieuwe vlaggenschip referentiehoofdtelefoonsysteem aangekondigd, genaamd Aperio. De Aperio is een hoofdtelefoon met bijbehorende versterker die voorzien is van analoge en digitale uitgangen. De prijs is nog niet bekend gemaakt en ook is de fabrikant nog wat spaarzaam met het vrijgeven van technische gegevens. De officiële lancering zal plaatsvinden tijdens de komende High End beurs in München die duurt van 9 tot 12 mei 2019. De beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Warwick Acoustics Aperio: compleet hoofdtelefoonsysteem van referentieklasse

Het Britse bedrijf Warwick Acoustics, eerder bekend onder de naam Sonoma Acoustics, lanceert met de Aperio zijn tweede product. Het eerste product was de Sonoma Model One, een elektrostatisch hoofdtelefoonsysteem (lees onze recensie over de Sonoma Model One). Kennlijk kon de Sonoma Model One nog wel wat verbeterd worden en het resultaat is de Aperio, het tweede product van het bedrijf.

“We zijn verheugd om de aanstaande lancering van de Aperio aan te kondigen, ons nieuwe vlaggenschip geïntegreerde hoofdtelefoonsysteem dat officieel onthuld zal worden op de High-End show in München van 9 tot 12 mei 2019,” aldus Warwick Acoustics.

De naam Aperio, dat in het Latijn ”blootleggen, openen, onthullen” betekent, is naar eigen zeggen een letterlijke match voor het designdoel van Warwick: het reproduceren en onthullen van alle opgenomen audiocontent, zonder verandering, zonder kleuring, zonder voorbehoud.

De Aperio is ontworpen met de meest veeleisende professionele audiomakers en audiofielen in gedachte. Het is een referentie-studio-monitor-hoofdtelefoonsysteem voor toepassingen met hoge resolutie voor monitoring, mastering, mixen en opnemen. Met een geïntegreerde ultra-high-performance DA-converrter en netwerkstreamer zit het ook comfortabel in het centrum van ultra high-end audiofiele systemen.

Dit nieuwe referentie-hoofdtelefoonsysteem levert het hoogste niveau van audioprestaties dat haalbaar is door gebruik te maken van de hoogontwikkelde, volgende generatie van Warwick's eigen elektrostatische transducers, de Balanced Drive High Precision Electrostatic Laminate (BD-HPEL). Deze technologie is oorspronkelijk ontwikkeld door Warwick Acoustics voor zijn eerste product, het baanbrekende en veelvuldig bekroonde Sonoma Model One hoofdtelefoonsysteem.

“De Aperio vertegenwoordigt het summum van onze 'complete systeemontwerp'-aanpak door een compromis te sluiten voor elk element van het systeem en buitengewone aandacht voor detail te gebruiken. Het is een ervaring waarvan we denken dat onze klanten ze echt opmerkelijk zullen vinden,” aldus Warwick Acoustics.

Warwick Acoustics Aperio: officiële lancering

Het officiële lanceringevenement voor de Aperio zal plaatsvinden tijdens de High-End beurs in München die plaatsvindt van 9 t/m 12 mei 2019. Belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de stand van Warwick Acoustics, locatie C11, Hall 1.

EDITORS' CHOICE