NIEUWS

Ovation Model 1547 Phono PreAmp: instelbare phono-versterker

Het Britse audiobedrijf Ovation High Fidelity heeft de Model 1547 Phono PreAmp uitgebracht, een instelbare phono-versterker voor zowel mm-elementen als mc-elementen. De Model 1547 is instelbaar met microswitches op de achterkant. De ruisvloer is naar eigen zeggen spectaculair laag.

Ovation Model 1547 Phono PreAmp

Het in Groot-Brittannië gevestigde Ovation High Fidelity bouwt uitsluitend versterkers en het huidige portfolio van het bedrijf is met vijf modellen klein te noemen. De laatste toevoeging aan het portfolio is de Model 1547 phono-versterker.

De nieuwe Model 1547 van Ovation heeft aansluitingen voor zowel mm-elementen als mc-elementen. De mc-trap maakt gebruik van een ultra-low noise single-ended JFET versterkertraject om een signaal/ruis-verhouding te leveren die beter is dan 75 dB. De mm-trap maakt eveneens gebruik van onderdelen met een zeer lage ruis voor superieure prestaties. De signaal/ruis-verhouding voor de mm-ingang ligt op zo’n 80 dB.

Een volgens Ovation unieke all-active EQ-topologie levert een overbelastingsvermogen van meer dan 32 dB op de mm-ingang (bij 3 mV ingangspanning) en meer dan 40 dB  op de mc-ingang (bij 250 μV input). Het frequentiebereik van de Model 1547 loopt van 17 Hz tot 55 kHz bij 500 mV ingangsignaal (op niveau –3 dB).

De belasting en versterking zijn schakelbaar met microswitches op het achterpaneel van het apparaat. Dit maakt de Moel 1547 geschikt voor ingangssignalen van 250 μV tot 1,2 mV op de mc-ingang en 1,2 mV tot en met 8 mV op de mm-ingang. Een rumble-filter moet eventuele laagfrequente verstoringen buiten de deur houden. Op de mm-ingang zorgt een schakelbare capacitieve belasting ervoor dat de respons van het aangesloten mm-element kan worden geoptimaliseerd volgens de aanbevelingen van de elementbouwer.

De voeding van Model 1547 is ingebouwd in de behuizing.

Ovation Model 1547 Phono PreAmp: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of en wanneer de Ovation Model 1547 naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 975 Britse ponden. De garantietermijn bedraagt vijf jaar.


EDITORS' CHOICE