NIEUWS

Ovation Model 1707: geďntegreerde versterker met mm-ingang

Het Britse audiobedrijf Ovation High Fidelity heeft de Model 1707 uitgebracht, een geïntegreerde versterker die voorzien is van een mm-ingang en nog vier cinch-lijningangen. Met een dempingfactor van 500 bij een belasting van acht Ohm zal de Model 1707 ook grillige luidsprekers de baas zijn. 

Ovation Model 1707: geïntegreerde klasse AB-versterker

De Model 1707 van het Engelse Ovation High Fidelity is een geïntegreerde versterker met uitsluitend analoge ingangen die werkt in klasse AB. Naast de mm-ingang zijn een viertal cinch-lijningangen beschikbaar. Digitale ingangen zijn niet voorhanden. Deze analoge lijningangen zijn overigens niet allemaal hetzelfde. Twee stuks (Music Server en CD) accepteren en signaal van 2 Volt, terwijl de Tuner en Aux-ingang een gevoeligheid hebben van 300 mVolt,

De ingebouwde phonoversterker bevat een rumble-filter en een pre-out, geplaatst na de volumeregeling, waardoor een tweede versterker of subwoofer kan worden aangesloten.

Het opgegeven uitgangsvermogen is 110 Watt per kanaal aan acht Ohm en 180 Watt aan vier Ohm. De Model 1707 gaat door tot 330 Watt aan twee Ohm. Het frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 200 kHz op -3 dB voor de lijningangen. De ruisvloer ligt lager dan -100 dB. Voor de phono-ingang geldt een frequentiebereik van 8 Hz tot 55 kHz en een ruisvloer van circa -80 dB.

Alle schakelen tussen kleine signalen vindt plaats met behulp van hermetisch afgesloten relais. Een op het voorpaneel gemonteerde hoofdtelefoonaansluiting is gemaakt voor hoofdtelefoons met een impedantie tussen 30 en 600 Ohm. De klasse AB-versterker kan kortstondige stroompieken van meer dan 20 Ampère per kanaal leveren, waardoor het moeilijkere luidsprekerbelastingen met gemak kan aansturen.

Een royaal te hoog gespecificeerde eindtrap, gekoppeld aan een 500 Watt-voeding, maakt gebruik van zes 250W-vermogenstransistors per kanaal, waardoor de Model 1707 de geluidsniveaus van in een concertzaal kan leveren, aldus Ovation High Fidelity.

Ovation Model 1707: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of en wanneer de Model 1707 van Ovation naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 3.399 Britse ponden. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

EDITORS' CHOICE