NIEUWSEAT

E.A.T. onthult hoogwaardig draaiplateau en toonarm tijdens Axpona

European Audio Team (E.A.T.) heeft de komst aangekondigd van een zeer hoogwaarde draaitafel toonarm met de naam F-Note. Tevens is een nieuw draaiplateau aangekondigd dat past op de bestaande draaitafelmodellen Forte en Forte S van E.A.T. De nieuwe producten zullen aan het publiek worden getoond op de komende Axpona audiobeurs in Chicago. 

Nieuwe producten van European Audio Team

Audiobedrijf European Audio Team bouwt draaitafels en draaitafelgerelateerde producten. Het bedrijf heeft twee nieuwe producten aangekondigd die op de komende Axpona audiobeurs zullen worden getoond.

Het eerste product is een zeer hoogwaardige toonarm, genaamd F-Note, die compatibel zal zijn met de draaitafelmodellen Forte en de Forte S. Een universele versie van de toonarm wordt later in 2019 verwacht.

De E.A.T. F-Note-toonarm is een 12-inch lange S-vormige arm met een gemakkelijk toegankelijke VTA-instelknop, een instelbare azimut en een laser die is ingebouwd in de toonarmbasis, waardoor een uiterst nauwkeurige VTA kalibratie verticale volghoek) mogelijk is. De nieuwe arm is niet goedkoop. In de VS zal hij net geen 8.000 dollar kosten. E.A.T. zal pakketprijzen aanbieden voor aankoop bij een Forte en Forte S draaitafel. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor Nederland.

E.A.T.: meer messing staat voor meer massa

Het tweede product van E.A.T. is een nieuw draaiplateau dat is ontworpen voor de Forte-draaitafel. E.A.T.'s nieuwe draaiplateau/lagercombinatie heeft een hoge massa. Een aluminium behuizing van 50 pond is afgedekt met een toplaag van messing die vervolgens is afgedekt met een vinylmat gemaakt van gerecyclede LP's die zijn verbonden met het koperen oppervlak. De buitenomtrek van het draaiplateau is uitgerust met koperen cilinders, waardoor de algehele massa toeneemt, hetgeen resulteert in een uitstekende snelheidsstabiliteit.

De massieve lagering is specifiek ontworpen voor dit hoge massa draaiplateau. In het lager is een nanotechnologie coating toegepast, afgeleid van racemotoren, die de laagst mogelijke wrijvingscoëfficiënt produceert. De dual-motor Forte  draaitafel is bij uitstek geschikt voor dit plateau met hoge massa dat een ultra-lage wow-and-flutter waarde en verbluffende dynamiek levert.

De Forte-draaitafel met het standaard draaiplateau kost in de VS 9.495 dollar. Samen met het nieuwe draaiplateau kost de Forte net geen 11.000 dollar. E.A.T. heeft ook een versie van de Forte 'geïntroduceerd met lederen zijpanelen. Deze versie kost in de VS net geen 10.000 dollar.

EDITORS' CHOICE