Bang & Olufsen kondigt nieuwe spraakgestuurde Beoplay A9 aan

Bang & Olufsen presenteert vandaag de nieuwe Beoplay A9 met Google voice control. Een selectie van deze iconische speaker is tijdens de 58ste biennale van Venetië te bewonderen in de expo Dysfunctional van Carpenter’s Workshop Gallery in het Ca 'd'Oro palazzo. Dankzij Google Assistant kan de nieuwe Beoplay A9 aangestuurd worden via het stemgeluid van de gebruiker. De ‘active Room Compensation’ optimaliseert het geluid in functie van de ruimte waarin de speaker zich bevindt. Zo kan je in overal in huis genieten van een maximale geluidsbeleving.

Bang & Olufsen BeoPlay A9

De BeoPlay A9 is ontworpen in 2012 als een draadloze luidspreker die onopvallend in het interieur past, of juist heel overtuigend opvalt. De gebruiker kan de A9 op een driepotig houten statief plaatsen of aan de muur hangen. Bediening vindt plaats door met de hand over het oppervlak te vegen.

Nieuwe functies zijn ondermeer de toevoeging van Google’s spraakassistent. Active Room Compensation zou de weergave van de luidspreker aan de kamer moeten aanpassen. Verder heeft de nieuwe versie van de A9 twee extra drivers gekregen die aan de achterkant zijn geplaatst. De nieuwe A9 heeft dus in totaal zeven drivers. De streaming software is sneller en geschikt om verbinding te maken met Chromecast en Apple AirPlay 2.

De koper kan kiezen uit de uitvoeringen wit met eiken poten, zwart met zwarte walnoothouten poten, een versie met een bronsachtige kleur en een versie met een messingachtige kleur. Volgens B&O kan de gebruiker zijn creativiteit de vrije loop geven en een passende hoes van het Deense textielbedrijf Kvadrat gebruiken, of anders gekleurde poten onder zijn A9 plaatsen.

Bang & Olufsen BeoPlay A9: prijs en leveringsinformatie

Vanaf 14 mei 2019 is de A9 te koop voor een adviesprijs van 2.500 euro.

EDITORS' CHOICE