NIEUWS

LAB12 introduceert Melto2 phono-voorversterker

Het Griekse LAB12 heeft de veelzijdige phono-voorversterker Melto2 meegebracht naar München; een modern ontwerp in een retro jasje. De Melto2 is een volledig instelbare phono-voorversterker met 3 aparte ingangen voor MM- of MC elementen. Via een OLED-display kun per ingang het type cartridge, de versterking, de impedantie, de capaciteit en de equalisatiecurve instellen en of je mono- of stereo wil spelen.

"Deze flexibele phono-voorversterker is bovendien de droom voor iedereen met een uitgebreide platencollectie, vaak verdeeld over verschillende labels", zegt importeur YN Audio. "Je kunt namelijk buiten de RIAA Recording Curve ook kiezen voor Decca en Columbia. Daardoor kun je voor (nagenoeg) al je platen de ideale instelling maken. Verder kun je - doordat de Melto2 een 3-tal apart in te stellen ingangen heeft - eenvoudig met meerdere elementen (of armen/draaitafels) spelen."

De Melto2 is op technisch vlak een hoogwaardige phono-voorversterker, voorzien van een buizenuitgang met 2x een ECC88 en 2x een 6n2p-EV. Het apparaat moet uiterst stil zijn, waardoor je elk detail hoort. Daarnaast klinkt hij volgens de fabrikant natuurlijk en vloeiend, is er veel ruimte rond de individuele instrumenten en stemmen en is het geluidsbeeld zeer solide.

De LAB12 Melto2 is per direct leverbaar en kost 3.750 euro. 

LAB12

LAB12 is een Grieks merk van met de hand vervaardigde audioproducten en een vaste deelnemer op de High End. Naast buizenversterkers en een mooie DAC leveren ze ook de Gordian, naar eigen zeggen één van de beste power conditioners binnen zijn prijsklasse, doordat de stroom en spanning op meerdere punten geanalyseerd en daarna gecorrigeerd worden. De conditioner kent veel instelmogelijkheden en een geweldige auto setting. Kijk voor alle modellen en meer informatie op de website: www.lab12.gr.


EDITORS' CHOICE