NIEUWSSony

Sony introduceert de WH-XB900N draadloze noise cancelling hoofdtelefoon

Sony heeft een nieuwe noise cancelling hoofdtelefoon aangekondigd genaamd WH-XB900N. De nieuwe hoofdtelefoon is goedkoper dan Sony’s vlaggenschip WH-1000XM3 en is bedoeld voor gebruikers die het vlaggenschip net iets te duur vinden. Vanaf juli 2019 zou de WH-XB900N leverbaar moeten zijn in de Benelux.

Sony WH-XB900N: draadloze noise cancelling hoofdtelefoon

Het Japanse Sony heeft met de WH-1000XM3 een ijzersterke noise cancelling hoofdtelefoon op de markt gebracht (lees onze recensie over Sony’s WH-1000XM3). De WH-1000XM3 is kennelijk iets te duur voor sommige klanten (adviesprijs 380 euro) en daarom heeft Sony een iets goedkoper model uitgebracht genaamd WH-XB900N. De nieuwe WH-XB900N heeft veel van het DNA van vlaggenschip WH-1000XM3 maar is met een adviesprijs van 250 euro voor veel klanten meer bereikbaar.

Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Parijs of een lange vlucht naar New York - de WH-XB900N filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. Dankzij Digital noise cancelling wordt het omgevingsgeluid geëlimineerd en zijn dagelijkse achtergrondgeluiden zoals straatlawaai en stemgeluiden niet langer hoorbaar.

De WH-XB900N is tevens voorzien van Extra Bass technologie. Dit betekent dat de hoofdtelefoon alle basfrequenties versterkt zonder in te leveren op de helderheid van het geluid. De Extra Bass sound creëert diepe bastonen en is ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. Volgens Sony zorgen de drivers van 40 millimeter tevens voor een bijzonder helder geluid bij andere muziekstijlen.

Daarnaast beschikt ook dit model over de bekroonde Quick Attention modus. Deze is eenvoudig te benaderen via een touchpad op de rechteroorschelp van de headphone. Door aanraking via de handpalm wordt de noise cancelling tijdelijk uitgeschakeld en activeren de microfoons. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren, zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten. Via dit touchpad kan tevens van nummer gewijzigd worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen. De WH-XB900N is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Naast een prettige autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze headphone een Quick Charging-functie om weer een uur van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen.

Sony WH-XB900N: prijs en leveringsinformatie

De WH-XB900N is verkrijgbaar in stijlvol blauw en zwart en komt met een USB-oplaadkabel en audiokabel. Vanaf juli is hij in de Benelux beschikbaar voor 250 euro.

EDITORS' CHOICE