NIEUWS

SoundCloud introduceert SoundCloud Go+ ook in België

SoundCloud, ’s werelds grootste open audioplatform, biedt muziekliefhebbers in België vanaf vandaag een betere luisterervaring aan met de introductie van zijn premium-abonnementsformule genaamd SoundCloud Go+. Via SoundCloud Go+ hebben muziekfans toegang tot de grootste en meest diverse catalogus die ooit is samengesteld. SoundCloud Go+ omvat meer dan 200 miljoen originele tracks, dj-sets, remixes en ander materiaal van ruim 20 miljoen artiesten. Dit alles in een hoge geluidskwaliteit, advertentievrij en met de mogelijkheid om nummers offline te beluisteren voor € 9,99 per maand. In Nederland werd SoundCloud Go+ in maart 2017 al geïntroduceerd.

SoundCloud Go+

SoundCloud is de eerste plek waar luisteraars heen gaan om de nieuwste muziektrends te ontdekken en in contact te komen met de levendige community van muziekauteurs, curatoren en luisteraars die het platform aandrijven”, zegt Anthony Gabriele, Senior Vice President, Subscriptions & Marketing van SoundCloud. “Met SoundCloud Go+ hebben muziekfans in België toegang tot de volledige catalogus van SoundCloud. Ze kunnen hun muziek op elk moment overal mee naartoe nemen en steunen tegelijk de meer dan 20 miljoen artiesten die hun carrière aan het opbouwen en uitbouwen zijn op het platform.”

SoundCloud Go+ is beschikbaar via de bestaande SoundCloud-apps in de Apple App Store en Google Play Store, of door in te loggen bij soundcloud.com/go. Gebruikers kunnen zich inschrijven voor een gratis 30-daagse proefversie van SoundCloud Go+, daarna is een maandelijks abonnement vereist: SoundCloud Go+ kost € 9,99 (Web/Android) en € 12,99 (iOS) per maand. iOS-gebruikers kunnen de toeslag van de Apple App Store vermijden door soundcloud.com/go te bezoeken. In Nederland werd SoundCloud Go+ in maart 2017 al geïntroduceerd.

Muziekfans die zich ook abonneren op SoundCloud Pro Unlimited, het premium-abonnement voor auteurs, kunnen een SoundCloud Go+ abonnement nemen voor de helft van de prijs. Ze profiteren zo van alle voordelen van SoundCloud Go+ en kunnen SoundCloud integreren met gerenommeerde dj-software, waaronder Serato, Pioneer DJ, Native Instruments en meer. Kijk op soundcloud.com/go voor meer informatie over Soundcloud DJ software integraties en hoe je van dit aanbod gebruik maakt.

Daarnaast blijft de gratis versie van SoundCloud, die bijzonder populair is onder gebruikers, gewoon beschikbaar en zal ze voortaan ondersteund worden door advertenties. De introductie van advertenties verzekert luisteraars ervan dat ze verder gebruik kunnen blijven maken van de gratis versie van SoundCloud. Tegelijk geeft het auteurs de kans om betaald te worden voor het werk dat ze delen. SoundCloud Go+ abonnees kunnen zich afmelden voor deze advertenties en genieten van een ononderbroken muziekervaring binnen hun abonnementsformule.

SoundCloud Go+ en de gratis, door advertentie ondersteunde versie, zijn nu beschikbaar in 14 landen, te weten de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Duitsland, Nederland, België, Italië, Portugal, Spanje en Zwitserland. De introductie in de nieuwe markten vergroot ook de mogelijkheden van muziekauteurs om geld te verdienen aan hun werk, via SoundCloud Premier.

Over SoundCloud

SoundCloud is ’s werelds grootste open audioplatform, aangedreven door een community van muziekauteurs, luisteraars en curatoren die de vinger aan de pols houden van alles wat nieuw, nu en next is op het gebied van cultuur. SoundCloud, opgericht in 2007, biedt muzikale creatievelingen de beste tools, diensten en middelen om hun carrière verder uit te bouwen. Met meer dan 200 miljoen nummers van 20 miljoen artiesten die beluisterd kunnen worden in 190 landen, ontdekken gebruikers de nieuwste muziektrends het eerst op SoundCloud.


EDITORS' CHOICE