NIEUWS

Bohn Audio BB-8L: tweeweg vloerstander met dipool linttweeter

Het in de Duitse plaats Engelskirchen gevestigde Bohne Audio heeft de BB-8L gelanceerd, een tweeweg vloerstaander die is voorzien van een dipool linttweeter. De nieuwe BB-8L valt in de Lifestyle-productlijn en is feitelijk het kleinere broertje van de BB-10L. Eind september zal de nieuwe luidspreker worden gedemonstreerd op de Westdeutschen Hifi-Tagen audiobeurs. 

Bohne BB-8L: tweeweg vloerstander

De gepatenteerde lintdriver van de BB-8L, die het hele gebied boven 1.200 Hertz voor zijn rekening neemt, wordt gecombineerd met een acht inch woofer. De woofer krijgt ondersteuning van twee even grote passieve radiatoren. Dit geeft volgens de fabrikant een diepe, rijke en extreem gecontroleerde bas die beter is dan bij het gebruik van een basreflex ontwerp. Net als de BB-10L is de BB-8L ontworpen om optimaal te presteren door gebruik te maken van bi-amping en DSP. Bohne spreekt over een actief systeem, hoewel de versterker(s) zich buiten de luidsprekerkast bevinden. “Met de BB-8L hebben we alle deugden Bohne Audio verpakt in een zeer slank, huiskamervriendelijk ontwerp dat ontspannen luisteren naar muziek op het hoogste niveau mogelijk maakt, en wel op alle volumes, zelfs tot 110 dB,” stelt CEO Jörg Bohne.

Bij het samenstellen van het actieve systeem heeft de klant veel opties: naast de standaardkleuren wit en zwart, zijn er andere RAL-kleuren en zelfs massief houtvarianten in eiken, macassar of zebrano. De vierkanaals eindversterker BA-200 met vier keer 200 Watt in klasse AB in MOSFET-ontwerp is verkrijgbaar in zilver of zwart. De BA-200 is ook handgemaakt door Bohne Audio met geselecteerde componenten. Natuurlijk maakt het modulaire systeem de combinatie met andere vermogensversterkers mogelijk.

De miniDSP-SHD van Bohne Audio dient als een voorversterker met twee analoge en vier digitale ingangen en een actieve crossover. De ruimtemeting gebeurt via Dirac en wordt geoptimaliseerd op 32-bits. Bohne Audio stelt dat als alternatief een Trinnov Amethyst of ST-2 HiFi kan worden gebruikt. Met Lyngdorf-versterkers en RoomPerfect kan het actieve systeem naar het hoogste niveau worden getild. Een belangstellende is dus vrij om een andere DSP en andere versterkers te gebruiken.

Het frequentiebereik van de BB-8L loopt van 35 Hz tot 24 kHz. De maten zijn 112 x 26 x 28 centimeter en de luidspreker weegt 28 kilogram.

Bohne Audio BB-8L: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe BB-8L geleverd kan worden. Een belangstellende kan de nieuwe luidsprekers eind september bekijken op de Westdeutschen Hifi-Tagen audiobeurs.

  • BB-8L: 3.990 euro per paar, mat zwart of mat wit
  • Meerprijs diverse soorten houtfineer: 400 euro
  • Meerprijs massiefhouten uitvoering: 900 euro
  • Vierkanaals eindversterker BA-200: 3.490 euro
  • MiniDSP SHD: 1.650 euro
  • Volledig pakket BB-8L + MiniDSP SHD + vierkanaals eindversterker BA-200: 8.790 euro

EDITORS' CHOICE