NIEUWSSamsung

Samsung Galaxy Buds Pro beloven een goede geluidskwaliteit en slimme ANC

Elektronicagigant Samsung lanceert vandaag met de Galaxy Buds Pro een nieuwe generatie volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon, in drie kleuen. De nieuwe in-ears  belooft een combinatie van goed geluid, superieure gesprekskwaliteit en intelligente ANC. “Ideaal om zowel ongestoord (werk)gesprekken te voeren als muziek te luisteren. Bovendien bieden de Galaxy Buds Pro verbeterde connectiviteit, verpakt in een modern en strak design,” aldus Samsung.

Samsung Galaxy Buds Pro

“Steeds meer mensen zijn op zoek naar technologie die hen helpt zich aan te passen aan nieuwe routines. Daardoor is de markt van écht draadloze oordopjes aanzienlijk uitgebreid,” zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile van Samsung België. “En dat niet alleen, ook de verwachtingen die mensen van technologie hebben zijn toegenomen. Met de Galaxy Buds Pro komen we tegemoet aan de wens naar eersteklas kwaliteit. Of je ze nu voor werk of entertainment gebruikt, we bieden mensen een unieke audio-ervaring.”

Samsung Galaxy Buds Pro: ongeëvenaarde geluids- en gesprekskwaliteit

Volgens de fabrikant leveren de nieuwe in-ears een eersteklas audiokwaliteit. De Galaxy Buds Pro blinken uit met een woofer van 11 millimeter voor lage tonen en een 6,5 millimeter tweeter voor hoge tonen. Zo ontstaat een dynamische en uitgebalanceerde sound, ongeacht het gekozen muziekgenre.

Tegelijkertijd zijn oordopjes niet langer alleen voor entertainment belangrijk, ook zijn ze essentieel geworden op de (virtuele) werkvloer. Dat stelt hoge eisen aan de gesprekskwaliteit van de Galaxy Buds Pro. Met drie microfoons zou die uitmuntend moeten zijn. Ongeacht de achtergrondgeluiden is je stem altijd duidelijk te horen, ook doordat een van de microfoons een hoge signaal-ruisverhouding (SNR) heeft. Verder zorgt Voice Pickup Unit (VPU) ervoor dat je stem nog eens extra duidelijk op de voorgrond treedt. Met de nieuwe Wind Shield-technologie heeft wind weinig kans. Zelfs in stormachtige weeromstandigheden klonken je telefoontjes nog nooit zo duidelijk.

Samsung Galaxy Buds Pro: meest intelligente ANC en écht draadloos

Om alleen te horen wat je wilt horen en de rest weg te filteren, hebben de Galaxy Buds Pro de meest intelligente ANC-mogelijkheden van alle draadloze oordopjes. Als je moet focussen op werk – of juist lekker wilt relaxen – kun je omgevingsgeluiden tot 99 procent  reduceren (bij 118,43 Hz) en het geluid precies zo afstemmen als jij dat wilt. En met Ambient Sound heb je de keuze om geluiden van dichtbij met meer dan 20 dB te versterken. Bovendien werken ANC en Ambient Sound automatisch samen door het geluid zo aan de omgeving aan te passen dat het de audio-ervaring optimaliseert. De oordopjes herkennen bijvoorbeeld dat jij praat en switchen automatisch tussen het versterken en filteren van geluiden naar gelang de situatie. Ook zetten de Galaxy Buds Pro de muziek vanzelf zachter als jij het woord neemt, ook als je Ambient Sound gebruikt of ANC uit hebt staan.

Samsung Galaxy Buds Pro: voor een naadloze Galaxy-ervaring

Galaxy Buds Pro zijn een naadloze aanvulling op het Galaxy-ecosysteem. Zonder handmatige aanpassingen schakelt je verbinding automatisch tussen je Galaxy-smartphones en -tablets. Kijk je bijvoorbeeld op je Galaxy Tab S7 een video met je Galaxy Buds Pro en krijg je een telefoontje, dan pauzeert de functie Auto Switch de video direct en kun jij de oproep beantwoorden. Zodra het gesprek voorbij is, begint de video weer te spelen en hoor je het bijpassende geluid via je oordopjes.

De Galaxy Buds Pro vormen een bijzonder goede combinatie met de Galaxy S21-serie smartphones, die vandaag aan de wereld is getoond. Door ze te linken creëer je een multidimensionaal geluid via 360 Audio met Dolby Head Tracking technologie, waardoor je altijd midden in de actie zit. De oordopjes beschikken verder over een Game Mode, wat gamen op de Galaxy S21 – met zijn eersteklas scherm en krachtige performance – naar een hoger niveau tilt.

Hoe je de Galaxy Buds Pro ook gebruikt, over de batterijduur hoef je je geen zorgen te maken. Volledig opgeladen kun je de oordopjes tot acht uur gebruiken en bovendien beschik je over twintig uur aan reservevermogen in de draadloze oplaadcase. Zelfs als je ANC gebruikt heb je nog steeds vijf uur afspeeltijd met dertien extra uur in de case. Als je dan toch zonder energie komt te zitten, is er na vijf minuten opladen één uur afspeeltijd beschikbaar dankzij de functie quick charging.

Samsung Galaxy Buds Pro: stijlvol en praktisch design

Qua design zijn de Galaxy Buds Pro geïnspireerd op de Galaxy Buds Live. Door de ergonomische vorm verbetert niet alleen de geluidkwaliteit, ze zitten ook comfortabeler en zien er natuurlijk uit als je ze in hebt.

De Galaxy Buds Pro hebben de IPX7-classificatie voor waterbestendigheid8. Je hoeft ook niet bang te zijn om je oordopjes kwijt te raken, want met SmartThings Find heb je ze zo weer teruggevonden, zelfs als ze buiten het bereik van Bluetooth liggen. Bij de productie is 20 procent aan milieubewuste materialen (PCM) gebruikt.

Samsung Galaxy Buds Pro: prijs en leveringsinformatie

De Galaxy Buds Pro zijn vanaf 29 januari verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black, Phantom Silver en Phantom Violet voor 229 euro. Die laatste kleur past bij de Galaxy S21.

Vanaf 14 januari om 16:00 uur tot en met 21 februari geldt een pre-order promotie. Bij aankoop van de Galaxy Buds Pro, ontvang de koper een wireless charger pad ter waarde van 30 euro.


EDITORS' CHOICE