NIEUWS

Zesto Audio kondigt Andros Téssera Reference Phonostage aan

Sinan Kökbugur | 08 september 2021 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse Zesto Audio heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe Reference Grade Phonostage. De Andros Téssera Reference Phonostage heeft de bijnaam T-REF gekregen. De signaalschakelingen zijn voorzien van buizen. Nee, hij is niet goedkoop maar Zesto Audio belooft een geluidskwaliteit van referentieniveau.

Zesto Audio Andros Téssera Reference Phonostage

Voortbouwend op de in 2016 gelanceerde Andros Téssera Phonostage, is de nieuwe T-REF een compleet elektronisch herontwerp van alle circuits, voeding en componenten. Oprichter en hoofdontwerper George Counnas, verklaart: “ik ben er trots op dit product het referentielabel te geven. De ontwerpsynergie kwam echt samen. Het resultaat is stiller, muzikaler en het detail dat uit de plaatgroef wordt getrokken is verbazingwekkend. Het is het soort product waarvan mensen zullen zeggen dat ze het niet eerder gehoord hebben."

Zesto Audio Andros Téssera Reference Phonostage: plaats voor vier toonarmen

De Zesto Audio Andros Téssera Reference biedt plaats aan maximaal vier toonarmen met twee mm-ingangen en twee mc-ingangen en met volledig transformatorgebalanceerde uitgangen. Elk onafhankelijk dual mono kanaal heeft twee sets aardlusschakelaars.

De belangrijkste verschillende met de voorganger zijn een nieuw ESP Supply-ontwerp met behulp van drie ringkerntransformatoren. Voorts is er een nieuwe buisconfiguratie met het gebruik van de 12DW7/ECC832, evenals de 12AU7s en de 12AX7s. Er zijn volgens de fabrikant ook betere componenten geplaatst en het circuitontwerp is herzien.De T-REF is nog steeds een volledig analoog buizencircuit.

De T-Ref is verregaand instelbaar zodat vrijwel elk element aangesloten kan worden. De voeding bevindt zich in een aparte behuizing.

Zesto Audio Andros Téssera Reference Phonostage: prijs en beschikbaarheid

De T-REF kost naar verluidt 18.000 dollar, maar dat is de prijs in de VS. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief. We weten niet of de Zesto Audio Andros Téssera Reference Phonostage ook in de Benelux gedistribueerd zal worden.


EDITORS' CHOICE