Pro-Ject Audio Tristand: wiebelvrije stalen luidsprekerstandaard

De Oostenrijkse audiofabrikant Pro-Ject Audio Systems heeft een nieuwe luidsprekerstandaard gelanceerd voor gebruik met compacte monitorluidsprekers. De bodemplaat staat op drie verstelbare voetjes en is dus altijd recht en wiebelvrij neer te zetten. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

Pro-Ject Audio Tristand: stalen luidsprekerstandaard

Wie een set goede monitorluidsprekers bezit, zal zijn luidsprekers goed moeten plaatsen. Veelal is dat niet heel dicht tegen een achterliggende muur. Wie zijn luidsprekers op een ongeschikt meubelstuk plaatst, kan de geluidskwaliteit daarmee in meer of mindere mate aantasten. Maar niet alleen de ondergrond, maar ook de hoogte en afstand tot de luisterpositie spelen een rol. Dat is waar de Pro-Ject Tristand in het spel komt.

Een luidsprekerstandaard wordt vaak over het hoofd gezien, maar speelt een belangrijke rol in de geluidskwaliteit van het hele systeem. De Tristand biedt een solide standaard met drie in hoogte verstelbare stalen spikes die de luidspreker loskoppelen van de vloer. Het maakt het eenvoudig om de luidsprekers op de juiste plek waterpas te zetten en de optimale luisterpositie te creëren.

Op de bovenplaat zijn ook spikes gemonteerd om de luidspreker op te plaatsen. Spikes zijn ontworpen om het contactoppervlak te verkleinen om trillingsinterferentie te minimaliseren waardoor luidsprekertrillingen via de standaard naar de vloer kunnen worden geleid. Door deze trillingen te minimaliseren, wordt volgens Pro-Ject Audio de basweergave schoner en meer gecontroleerd. Het zal ook helpen om fijne details aan het licht te brengen en een verbetering van het stereobeeld. Wie zijn luidsprekers niet op de spikes wil plaatsen, kan ook microporeuze rubberen pads gebruiken.

De Tristand is 700 millimeter hoog. De bodemplaat is een gelijkzijdige driehoek met zijdes van 360 millimeter. De bovenplaat met 150 x 142 millimeter en een enkele Tristand weegt vijf kilogram. De koper kan kiezen uit de kleuren wit en zwart. De productie vindt plaats in Europa.

De Tristand wordt per paar verkocht voor net geen 400 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE