NIEUWSMartin Logan

MartinLogan Motion Foundation: nieuwe instapproductlijn van dynamische luidsprekers

De in Kansas in de VS gevestigde luidsprekerfabrikant MartinLogan heeft een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Motion Foundation. De MartinLogan Motion Foundation-serie bestaat uit vijf nieuwe basreflex modellen, t.w. twee vloerstaanders genaamd F2 en de iets kleinere F1, twee monitormodellen genaamd B2 en B1 en ten slotte het centermodel C1. De koper kan kiezen uit drie afwerkingen.

MartinLogan Motion Foundation

Alle leden van de Motion Foundation-serie van MartinLogan zijn voorzien van de Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeter S van het bedrijf. Deze gebruikt een dun filmmateriaal dat is gevouwen om een groter oppervlak in een compacte ruimte te bereiken. MartinLogan stelt dat dit zich vertaalt in ongelooflijke details en duidelijkheid.

Verder heeft de fabrikant zijn Controlled Dispersion-technologie verwerkt die de kamerakoestiek optimaliseert en de nadelige effecten minimaliseert die vaak worden geassocieerd met het plaatsen van luidsprekers. Door het geluid in het luistergebied te concentreren, belooft het meer flexibiliteit, helderheid en verbeterde plaatsingsmogelijkheden, ongeacht het ontwerp van de kamer. De Folded Motion Waveguide verbetert naar eigen zeggen de Controlled Dispersion van de Gen2 Folded Motion Tweeter S door prestatieberovende kamerreflecties te vermijden. Het resultaat is volgens de ontwerpers dat de luisteraar een consistenter geluid kan verwachten over een bredere sweet spot.

De Motion Foundation-serie bevat nieuwe middentoners en woofers die zijn voorzien van een aluminium conus, met trickle-down-technologie van de onlangs uitgebrachte Motion XT- en Motion-serie. Het centermodel is een 2,5-weg ontwerp, waarvan wordt gezegd dat het tonaliteitsverandering minimaliseert die vaak wordt aangetroffen in tweeweg centermodellen, zonder de grotere kastvereisten die doorgaans worden geassocieerd met drieweg configuraties. Dit zou moeten resulteren in een meubelvriendelijkere maatvoering, een duidelijkere dialoog en een hogere nauwkeurigheid.

De F2 is het vlaggenschip van de Motion Foundation serie en combineert de Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeter S en 5,5-inch midrange-driver met drie speciaal ontworpen 6,5-inch aluminium woofers. MartinLogan geeft een frequentiebereik op van 36 Hz tot 23 kHz (± 3 dB) en een gevoeligheid van 92 dB. Cross-over vindt plaats op 330 Hz en 3,6 kHz. De F1 is een wat kleiner uitgevoerde drieweg vloerstaander. Hier werkt de G2 Obsidian Folded Motion Tweeter S samen met de Folded Motion Waveguide en aangepaste 5,5-inch aluminium drivers, hetgeen resulteert in een geclaimd frequentiebereik van 41 Hz tot 23 kHz (± 3 dB).

De B2 is de grootste van de twee monitormodellen en heeft een 6,5-inch aluminium midbass-driver naast de Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeter S. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 42 Hz tot 23 kHz (± 3 dB). De compactere B1 gaat met zijn 5,5- inch midbass-eenheid iets minder diep, d.w.z. dat het frequentiebereik loopt van 48 Hz tot 23 kHz (± 3 dB). MartinLogan heeft optioneel de STAND25 luidsprekerstatieven beschikbaar.

Ten slotte voegt C1 de Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeter S, Folded Motion Waveguide en aluminium midbass-drivers samen met MartinLogan's kenmerkende 2,5-weg “Anti-Lobing” middenkanaalontwerp.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


MERK

EDITORS' CHOICE